שאלה לרופאים המכובדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לרופאים המכובדים
    שרונה
    13/02/2014

אני בת 45, אמא לשלושה ילדים , הצעיר בן 10 חודשים בלבד.
    בריאה בדרך כלל.
    בהיותי בהריון לפני כשנה, עשיתי בדיקות דם שגרתיות המקובלות בהריון, ובפעם האחרונה לפני שנה ו - 4 חודשים יצאו ערכים גבוהים מהנורמה של כולסטרול וטריגליצרידים :

LDL 148
    HDL 55

NON HDL 188

טריגליצרידים 194

כולסטרול כלל 242

אלו תוצאות כאשר הייתי בהריון, לפני שנה ו- 4 חודשים.

אני רזה, גובהי 62 ס"מ ומשקלי 56 ק"ג. מעולם לא הייתי עם עודף משקל. משקלי תמיד היה תקין.

אני הולכת המון, כ- 2 ק"מ מידי יום ביומו במסגרת הוצאת הילדים מהגן המרוחק מהבית והן בדרך לעבודה.

אני מקבלת מחזור סדיר, באופן טבעי ונכנסתי להריון באופן טבעי בגיל 44

עלי לציין, שאני אדם לחוץ מטבעי, ולעיתים חרדתי.

אין בעיות לב במשפחה.

השאלות:
    1) האם הריון מעלה כולסטרול וטריגליצרידים?
    מאיזה ערכים של כולסטרול רע וטריגליצרים צריך ליטול תרופות? אילו ערכים שלהם נחשבים מסוכנים? (האם הערכים הנ"ל עדיין תקפים אחרי שנה ו- 4 חודשים.ׂׂ

2) מה הסבירות לבעיה לבבית, בגילי?

3) האם כל מיחוש באזור מפתח הלב מקורו בבעיה לבבית?

אודה מאוד להתייחסות לשאלותיי. תודה רבה ומתנצלת על האורך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופאים המכובדים

הוספת תגובה

• תיקון: גובהי 1.62 מ' כמובן

שרונה
    13/02/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרונה

ד``ר רפי ביצור
    13/02/2014

1) האם הריון מעלה כולסטרול וטריגליצרידים?
    בהחלט. רמת הכולסטרול והטריגליצרידים נוטה לעלות בעת הריון והנקה. אגב, גם גלולות למניעת הריון יכולות להעלות את רמת הכולסטרול והטריגליצרידים. לכן מומלץ לחזור על הבדיקה חודשיי-שלושה לאחר סיום ההנקה, ולפני תחילת גלולות.
    בלי שום קשר - תזונה בריאה, פעילות גופנית סדירה והמנעות מעישון - מומלצים בחום ויעזרו גם בשיפור רמת שומני הדם.

2) מאיזה ערכים של כולסטרול רע וטריגליצרים צריך ליטול תרופות? אילו ערכים שלהם נחשבים מסוכנים?
    הצורך בטיפול תרופתי נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.

3) מה הסבירות לבעיה לבבית, בגילי?
    נמוכה, בפרט אם אין גורמי סיכון כלשהם

4) האם כל מיחוש באזור מפתח הלב מקורו בבעיה לבבית?
    ממש לא. אם יש מיחושים כאלה - מומלץ לפנות לבדיקת רופא המשפחה שיראה אם יש צורך בבדיקות נוספות.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על תשובתך המפורטת

שרונה
    13/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו