מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופה בבקשה!!!!!אורית08/04/2008
שלום רב,אני בת 37,מעשנת הרבה שנים,שוקלת 74, גובה 165,אבא נפטר בגיל 63 מהתקף לב רביעי.אני סובלת מחרדה הרבה שנים ומטופלת בסרוקסט 20 מ"ג 1 ליום וטרנקסל 5 מ"ג 2 ביום.בבדיקות דם מלפני שבוע- הכל היה תקין לגמרי חוץ מהכולסטרול.(כבר לפני שנה היה גבוה ערכים מלפני שנה-כללי-255 , ldl -170 , hdl-51). תוצאות נכון להיום- כללי-286, ldl-204.7, והטוב hdl-57. אני היסטרית לגמרי,לא מתפקדת בעבודה ובכלל,סף הפאניקה עלה,כל הזמן אני רוצה לבכות. הייתי אתמול אצל מומחית בבית חולים לליפידים. היא נתנה לי 4 חודשים לדיאטה והליכה יום יומית של שעה ביום. בדיקות נוספות בעוד 4 חודשים ואז היא תחליט מה עושים לגבי תרופות.חשוב לי לציין שאני נורא נורא נורא פוחדת מתרופות,בעיקר לאחר מה שקראתי על סטטינים ועל תופעות הלוואי.אני אלרגית לפניצילין ויכולה לקחת רק מאקרולידים במקרה הצורך והבנתי שיש בעייה עם מאקרולידים. חוץ מזה,גם תופעות לוואי "רגילות" מפחידות אותי מאוד.כמה סיכויים יש לי להוריד ldl ללא תרופות?? האם אני בסכנת חיים ב- 4 חודשים האלה בלי תרופות?? בבקשה.......עיזרו לי.....אני על סף התמוטטות נפשית.אני כבר לא יודעת למי להאמין. כל פורום וכל כתבה כותבים דברים אחרים....אני חסרת אונים...בבקשה תגובתכם המהירה עד כמה שאפשר....תודה על הסבלנות.אורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנשום עמוק, להרגע ולקרוא:
ד``ר רפי ביצור08/04/2008ראשית - חשוב להדגיש כי אין כל סיבה להיסטריה. אמנם רמת הכולסטרול אצלך גבוהה ויש להורידה, אך ניתן לעשות זאת ביעילות ובבטיחות מלאה.
שנית - אינך בסכנת חיים בארבעת החודשים הקרובים ללא תרופות, אולם אני בספק אם ניתן יהיה להוריד את ערכי הכולסטרול בצורה משמעותית ללא תרופות.
שלישית - התרופות הנן מהבטוחות ביותר שיש, תופעות הלוואי אינן נפוצות, ותמיד הפיכות. התרופות אינן גורמות לנזק בלתי הפיך. האלרגיה לפניצילין אינה בעיה משום שגם אם תזדקקי לאנטיביוטיקה ממשפחת המקרולידים, הרי שניתן להפסיק את הטיפול בסטטינים למס' ימים בעת הטיפול האנטיביוטי ללא כל סכנה.
רביעית - התרופות אינן תחליף לאורח חיים בריא - המנעות מוחלטת מעישון, פעילות גופנית סדירה, תזונה בריאה ושמירה על משקל גוף תקין.
עד כאן היעוץ במגבלות האינטרנט. אני מבין שהיית ביעוץ אצל מומחית ליפידים, ואני בטוח שהיא תוכל לתת לך אינפורמציה מלאה יותר, המותאמת לך, לאחר שבדקה אותך והתרשמה מכלל המידע לגביך.
אני מקווה שהצלחתי להרגיע אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר ביצור אבל....
אורית08/04/2008תודה על תשובתך המהירה ועל הנסיון להרגיע.אני מעריכה זאת אך קשה להרגיע אותי בעיקר מעצם היותי חרדתית.אני עושה מאמצי על להרגע.שאלה נוספת....האם היית ממליץ להתחיל מיד בטיפול תרופתי? אני כל כך רוצה להאמין שתזונה קפדנית והליכה יום יומית של שעה יצליחו לעשות את הפעולה ולהוריד את הכולסטרול.אני כל כך לא רוצה תרופות!!!!!!!! אני כך כך פוחדת!!!!! האם יש תרופות, אפילו שהן לא בסל הבריאות, ולא משנה המחיר... שאין להן תופעות לוואי???? האם יש איזה שהוא סיכוי שאצליח להוריד לרמה מסויימת שלא תצריך תרופות? (הרי לפני שנה וחצי הכולסטרול היה נמוך יותר.....),ד"ר אנא ממך, עזור לי....בבקשה....תודה. אורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי אבל.....:)
ד``ר רפי ביצור08/04/20081. יתכן שפעילות גופנית ותזונה מתאימה יספיקו, ויתכן שלא. הדרך היחידה לדעת - לנסות ולראות. אני חוזר ומדגיש שניתן בהחלט לעשות את הניסיון ללא כל סיכון. במקרה הכי גרוע (שאינו גרוע כלל) - תתחילי את הטיפול לאחר ארבעה חודשים. במקרה הטוב - יסתבר שאינך זקוקה לתרופות.
2. אין בנמצא תרופות (להורדת כולסטרול ובכלל) שאף פעם, באף אדם ובשום מקרה אין להן תופעות לוואי. אני חוזר ומדגיש שהסטטינים הם מהתרופות הבטוחות שיש והתועלת שבהן עולה עשרות מונים על תופעות הלוואי, שהנן נדירות והפיכות.
3. מה שמדאיג אותי, הוא חוסר ההתייחסות שלך לכימיקל מזיק מאד שאת משתמשת בו. למעשה אלפי כימיקלים מזיקים - העישון. הסיגריות גורמות לתופעות לוואי נפוצות, קשות וחמורות יותר מכל התרופות שבעולם. עשי כל מאמץ להפסיק לעשן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...
אורית09/04/2008תודה רבה על ההתיחסות וההקשבה. אני אשתדל לקחת את עצמי בידיים גם לגבי העישון.נקווה שאצליח. תודה על התשובות המהירות ועל הרצון לעזור לי. אני מאוד מעריכה זאת. רק בריאות. לכולנו.תודה ובתקווה שעוד 4 חודשים נגלה שהצלחתי אמן.תודה,אורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)