מתלבט בנוגע לנטילת אספירין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתלבט בנוגע לנטילת אספירין
    אריה
    23/06/2014

שלום
    אני בן 50, עם סכרת סוג 2 שלא טופלה במשך שנים (הכחשה...), וכעת לאחר דיאטה והצלחה באיזון הסוכר והכולסטרול בשנה האחרונה. מטופל בסטטינים ובמטפורמין. עם היסטוריה משפחתית של בעיות סוכר ולב. לאחרונה המליצה לי הרופאה שלי על נטילת אספירין כטיפול מונע. ההתלבטות שלי מאד גדולה כיוון שאינני רוצה ליצור תלות בתרופה קבועה נוספת. קראתי גם שיש לזה סיכונים, ובעיקר דימום במערכת העיכול, וכן סיכון גדול להתקף לב אם מפסיקים ליטול את התרופה. אשמח לשמוע את דעתכם בעניין זה, וכן, האם כדאי לי ללכת גם באופן פרטני לחוות דעת שנייה אצל מומחה.
    מודה לכם עד מאד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתלבט בנוגע לנטילת אספירין - תגובה

ד''ר יצחק בייגל
    26/06/2014

שלום אריה
    לפי תיאורך קימים אצלך מספר גורמי סיכון - סוכרת, כולסטרול, סיפור משפחתי, מין זכר וגיל- המעמידים אותך בסיכון מוגבר לפתח מחלת לב וכלי דם. בנוכחות גורמי סיכון כאלה מקובל להמליץ על נטילת אספירין במטרה להפחית את הסכנה. אומנם בנטילת אספירין קיים סיכון מסוים קל לדמם ממערכת העיכול ואולם כאשר משקללים אצלך את התועלת בנטילת אספירין מול הנזק נראה לי כי התועלת הצפויה בלקיחת אספירין עולה על הסבירות לנזק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו