טרשת ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרשת ?
    שושנה
    02/07/2014

אני בת 58 לא מעשנת,מזה כמה שנים מקבלת סיבסטטין 20 וטריטייס
    לפני כ5 שנים אובחנה אצלי איסדירות בדופן עורק קרוטיס פנימי,ושנה אחר כך הצרות של 25% עקב רובד

פיברוטי,מאז אני במעקב פעם בשנה, רופא משפחה נתן לי עקב הממצא מיקרופירין 75,
    היות ויש ממצא בעורק הקרוטיד , האם זה נותן איזושהיא אינדיקציה לגביי הצרות גם באחד הכליליים בלי

שאדע על כך?האם יכול להיות מצב שיש גם באחד מהקורונריים היצרות כלשהיא,שלא ידוע עליה? איך ניתן

לדעת אם יש בעיה? לפי אילו בדיקות? יש המלצה כלשהיא איך לנהוג בעיניין כזה? מה מומלץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרשת ?

הוספת תגובה

• טרשת ? - תגובה

ד``ר רפי ביצור
    02/07/2014

טרשת בעורקי הצוואר יכולה להיות מלווה גם בטרשת בעורקי הלב, אך אין הכרח שכך יהיה.
    חשוב לוודא שרמת הכולסטרול נמוכה מספיק (ואם לא - לשנות את הטיפול בסימבסטטין), שלחץ הדם מאוזן, שאין סוכרת וליטול את האספירין.
    יש להקפיד על תזונה בריאה, ולאחר קבלת אישור מהרופא המטפל - על פעילות גופנית סדירה.
    אם יש סימפטומים המחשידים לבעיה לבבית (כאבי חזה, קוצר נשימה וכו') - יש לפנות לרופא המטפל על מנת שישקול את הצורך בבירור (כולל בדיקה במאמץ, אם צריך).

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו