מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שומנים בדם בגיל צעיר.ענבל03/07/2014
היי אני בחורה בריאה, בת 25.
בדיקות הדם שלי יצאו עם ערכים מאוד גבוהים לשומנים בדם:
כוסטרול-222,
LDL- 143
NON-HDL- 162
טרגליצרידים- 96
אני טבעונית מזה 4 חודשים. (הבדיקות הן מלפני שבועיים) השאלה היא מה עושים עם הערכים הגבוהים האלה והאם הם הגיוניים לבחורה כ"כ צעירה..(?)
כמובן שיש הסטוריה במשפחה של שומנים בדם, כולסטרול וכו', אבל האם אפשר "להלחם" בתורשה הזו? אני מניחה שהמעבר לתפריט טבעוני יטיב עימי בערכים האלו, נכון?.
איך ניתן להסביר שיש שומנים בדם אבל אני אינני שמנה כלל? (סתם עוד שאלה שמעניינת אותי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב
ענבל03/07/2014אין סכרת או הסטוריה של סכרת, לאבא שלי ואמא שלו (סבתי) יש הרבה שומנים בדם אבל אין מחלות לב, לסבתי מצד אמא יש מחלות לב, היא אחרי כמה צנתורים, אבל זה התחיל אצלה בגיל מבוגר... (אמא שלי בת 52 ובריאה לגמרי).
לא מעשנת, ומשתדלת לחיות אורח חיים בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענבל
ד``ר רפי ביצור03/07/2014אם אין מחלת לב, סוכרת או ריבוי גורמי סיכון למחלת לב (עישון, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר, יתר לחץ דם וכו') - התוצאות תקינות לחלוטין
תזונה בריאה, המנעות מעישון ופעילות גופנית סדירה יכולים לסייע. השפעתם על הבריאות חשובה מאד, אך על רמת הכולסטרול - בד"כ איחנה גדולה.
אין בהכרח קשר בין משקל הגוף לרמת הכולסטרול. יש אנשים רזים שגופם מייצר כולסטרול בכמות גדולה, וקיים גם המצב ההפוך. לשמירה על משקל גוף תקין חשיבות גדולה גם בלי קשר לרמת הכולסטרול.
בנשים צעירות אחת הסיבות האפשריות לעליה בערכי הכולסטרול היא שימוש בגלולות למניעת הריון.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה.
ענבל03/07/2014תודה על התשובה המהירה!.
אני לוקחת באופן קבוע גלולות מזה 10 שנים. אבל בארבעת החודשים האחרונים הפסקתי כליל. אתה חושב שזה שהפסקתי לקחת גלולות, וזה שעברתי לטבעונות עשוי גם כן- להטיב עימי בעניין הכולסטרול והשומנים בדם?
האם שומנים וכולסטרול בדם משפיעים על איכות החיים שלי כבר היום? זאת אומרת, ברגע שהערכים ירדו, אני אמורה להרגיש טוב יותר או משהו? זה משפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענבל
ד``ר רפי ביצור03/07/2014כמו שציינתי, ערכי הכולסטרול שלך תקינים לחלוטין לאישה צעירה ובריאה.
הפסקת הגלולות והשינוי התזונתי החלו לפני 4 חודשים והבדיקות הן מלפני שבועיים, כך שהבדיקות כבר משקפות את השינויים שעשית.
ערכי כולסטרול גבוהים אינם גורמים לתחושה רעה כלשהי, כך שכל שינוי בהרגשתך לא יכול להיות מיוחס לשינויים בערכים אלה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)