קריטריונים להשתתפות ברכישת פרדקסה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קריטריונים להשתתפות ברכישת פרדקסה
    אברהם גטניו
    21/07/2014

אני נוטל קומדין שנים רבות בגלל פרפור כרוני ומומלץ לקוצב .
    ברצוני לעבור לנטילת פרדקסה . הקרדיולוג ורופאת המשפחה ממליצים . קופ"ח מאוחדת לא מאשרים
    בטענה שהתרופה אינה בסל. אני בן 68 .
    אבקש עזרתכם במידע לגבי הקריטריונים המפורטים שניתן לטעון לכפות אישור השתתפות .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קריטריונים להשתתפות ברכישת פרדקסה - תגובה

ד''ר יצחק בייגל
    22/07/2014

שלום מר גטניו
    קבוצת התרופות החדשות המכונות NOAC - ואשר פרדקסה הינה חלק מהן- מטרתן דילול הדם במגוון מקרים- כולל בזמו פרפור פרוזדורים- כמו במקרה שלך. מספר מחקרים הראו כי תרופות אלה הינן יעילות לפחות כמו קומדין ובטוחות יותר. יחד עם זאת הקופות דורשות שהמטופל עיעמןד במספר קריטריונים לפני שהקופה מאשרת את השימוש בתרופה. הקריטריונים הינם גיל מעל 75, קיום מחלות נלוותץ כסוכרת, יתר לחץ דם או אי ספיקת לב ואירוע מוחי בעבר. במדה ויש לך 3 מהקריריונים הנ"ל ( או במקרה של אירוע מוחי מספיק קריטריון אחד נוסף בלבד- אזי על הקופה לאשר לך את לקיחת הפרדקסה. בנוסף= מטופל אשר אצלו תחת טיפול בקומדין בדיקת הINR היתה גבוהה מ5 לפחות פעמיים- זכאי גם הוא לקבלת התרופה
    בברכת בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדקסה

גטניו
    22/07/2014

מלבד העניין של מחיר התרופה הגבוה אני מבין מדבריך שפרדקסה עדיפה על קומדין . האם נכון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדקסה - תגובה

ד''ר יצחק בייגל
    22/07/2014

אכן כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו