רציתי עצה בנוגע ל-HDL נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רציתי עצה בנוגע ל-HDL נמוך
    חזי
    11/02/2015

כבן 50, אמנם עם LDL לא כל כך גבוה(124) ו nonHDL145 וטריגלצרידים לא גבוהים(באיזור ה-100) אבל בכל זאת הכולסטרול הטוב שלי נמוך(31) למרות שהשנה התחלתי קצת בפעילות גופנית ועברתי לתזונה שרובה מבוססת על ירקות ומיעוט מזון מעובד בכל זאת המשיך לרדת לי הכולסטרול הטוב(אמנם ירד לי גם הכולסטרול הרע ב-13 נקודות אבל גם הטוב ירד לצערי).
    מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רציתי עצה בנוגע ל-HDL נמוך

הוספת תגובה

• לחזי

ד``ר רפי ביצור
    11/02/2015

בעת ירידה במשקל נוטה רמת ה- HDL לרדת. לאחר שהמשקל מתייצב הרמה נוטה לעלות שוב, לרמה הקרובה לרמה הבסיסית.
    העלאת רמת ה- HDL הנה עסק מתסכל ביותר. יין אדום שמן זית וכו' יכולים לעזור מעט, וכך גם פעילות גופנית והפסקת עישון (שחשיבותם עצומה בלי כל קשר לרמת ה- HDL). עד כה, אף תרופה שניתנה לצורך העלאת רמת HDL לא הוכחה כמקטינה את הסיכון ללקות במחלת לב.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת אומרת

חזי
    12/02/2015

אם אני אמשיך לרדת במשקל ה-HDL עוד עלול לרדת לי עוד יותר ורק בסוף בסוף הוא "יועיל בטובו" לחזור לרמה הממוצעת שלי המקורית שגם היא לא היתה הכי גבוהה(באיזור ה-36)?
    אגב לא מעשן. שותה מאוד מאוד בעדינות כולל בקבוק יין אדום פר שבוע מזה תקופה ארוכה +בקבוק בירה פעם ביום או יומיים.האם להגדיל את צריכת היין אדום השבועית(כי עובדה שבינתיים ירד ה-HDL)?
    האם אגוזי מלך מקדמיה ברזיל ושאר אגוזים יכולים לעזור כמו שאתרים מחו"ל ממליצים?חמוציות?מיץ חמוציות?
    האם כדאי לקחת קלציום ציטרט 1000 מ"ג כמו שטוענים שזה יכול לעזור (למרות שלא מופיע לי בבדיקה חסר בדם של סידן)?
    האם כדאי לתת דגש בתפריט על אכילת דגים?
    פוליקוסאנולים?

תודה על התשובה ותודה מראש על התשובה הנוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחזי

ד``ר רפי ביצור
    12/02/2015

אין להסתכל על התזונה רק בזוית הצרה של HDL. תזונה בריאה תורמת רבות לבריאות במנגנונים רבים ושונים.

לאחר שהמשקל יתייצב, סביר להניח שרמת ה- HDL תחזור לרמת הבסיס או מעט מעליה, אולם לרוב לא הרבה מעליה.

יש הטוענים שצריכת אלכוהול מתונה כפי שאתה מתאר היא בעלת השפעה מיטיבה על בריאות הלב (דרך העלאת HDL ומנגנונים נוספים), אולם אין זה ודאי - הנושא שנוי במחלוקת. ודאי שלא הייתי מעלה את צריכת האלכוהול מעבר למה שאתה מתאר - צריכה מוגזמת של אלכוהול מזיקה לבריאות (וזה אינו שנוי במחלוקת).

לגבי התזונה - פריט מזון כזה או אחר חשוב הרבה פחות מהתבנית התזונתית הכוללת - צריכה קלורית בהתאם למשקל הגוף והפעילות, תזונה עשירה בירקות ופרות טריים, דגנים מלאים, קטניות, זרעים ואגוזים, שמן זית כמקור עיקרי לשומן, דגים, גבינה דלת שומן, יוגורט, עוף וביצים כמקור לחלבון, צריכה מועטה יחסית של בשר אדום והימנעות ממוצרים מעובדים וכאלה המכילים שומני טרנס. לכל אחד מהמרכיבים בתזונה השפעה קטנה יחסית על הבריאות, אך לשילובם בתבנית כוללת יש השפעה גדולה על הבריאות (גם אם השפעתם על רמת ה- HDL בד"כ אינה גדולה).

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו