תלות LDL במזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלות LDL במזון
    סטודנט
    04/09/2015

שלום.
    אני רוצה לברר משהו לגבי השפעת אוכל(וגורמים אחרים) על רמות ה LDL.
    לפני שנתיים התוצאה יצאה 137, וכמובן גם סך הכולסטרול גבוה מ 200. באותה שנה הדיאטה שלי היתה מורכבת מהרבה פיצה, שווארמה, המבורגרים. גם עליתי איזה קילו שומן, כנראה.
    שמונה חודשים אחרי זה, כשאני מוריד את רב הג"אנק פוד, הLDL יצא 121.
    לפני שבוע הLDL היה 94.
    לא היו שינויים משמעותיים במשקל גוף, אני מתאמן 3 פעמים בשבוע על כח, כמעט ללא קרדיו. הHDL תמיד נע סביב 62, הטריגלצירידים - 50-65.
    האם הבדל משמעותי כזה יכול לנבוע מזה, שלפני הבדיקה האחרונה פספסתי ארוחה, מכיוון שחזרתי אחרי משמרת לילה ולא אכלתי בצהריים?
    באופן כללי, האם האופן כזה ניתן "לרמות" את הרופא, כשרב הזמן אתה אוכל לא טוב, ורק יום - יומיים לפני הבדיקה מוריד את רב השומן החי?
    תודה.
    (בן 33, ללא בעיות בריאות ידועות, ללא משקל יתר)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תלות LDL במזון

הוספת תגובה

• לסטודנט

ד``ר רפי ביצור
    06/09/2015

שאפו על השינוי באורח החיים והתוצאות היפות!

השינויים קורים בטווח זמן של שבועות וחודשים ולכן לא ניתן "לרמות" את הרופא בהקפדה משך יומיים (ד"א - למה לרמות את הרופא? הוא אמור להיות בצד שלך ולטובתך!)

שנה טובה ובריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

סטודנט
    06/09/2015

השינוי לא היה קשה בשבילי, לא אמור להיות קושי בהפסקת לאכול זבל(אם כי מדי פעם פיצה או שווארמה אני עדיין אוכל, אבל לא כל יום), גם הרופא לא אמר לי לעשות דיאטה, פשוט לא אהבתי את הצבע האדום ליד התוצאות. :)
    אני כמובן לא רוצה לרמות את הרופא, אבל נראה שהבנת את שאלתי וענית עליה.
    תודה רבה, שבוע טוב. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו