טריגליצרידים מאד גבוהים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טריגליצרידים מאד גבוהים
    גל
    21/12/2015

שלום,

סוכרתי סוג 2.

יש עניין עם הטריגליצרידים שלי.

הם תמיד גבוהים, כבר הגעתי פעמיים לבית חולים עם דלקת בלבלב כשהטריגליצרידים היו ברמות של אלפים.

מה יכולה להיות הסיבה לזה?

בגדול הסוכרת מאוזנת עפ"י רופא הסוכרת שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טריגליצרידים מאד גבוהים

הוספת תגובה

• עוד שאלה

גל
    21/12/2015

נקבע לי תור למרפאת ליפידים.
    הפקידה אמרה לי לבוא עם מבחן שומנים והיא לא ידעה להגיד לי מה זה.

מה זה אומר "מבחן שומנים"?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגל

ד``ר רפי ביצור
    23/12/2015

רמה גבוהה מאד של טריגליצרידים, ביחוד עם היסטוריה של דלקת בלבלב, נובעת פעמים רבות מנטיה גנטית.

חשוב לפנות בהקדם למרפאת ליפידים. הטיפול בד"כ הנו משולב - איזון הדוק וקפדני של הסוכרת, תזונה "קשוחה" מוגבלת מאד בפחמימות ושומנים וטיפול תרופתי (לעתים קרובות ביותר מתרופה אחת). לרוב ניתן להשיג איזון סביר באמצעים אלה. במקרים לא נפוצים יש צורך בטיפולי אפרזיס ("ניקוי" הדם מטריגליצרידים ע"י מכונה, המתבצע אחת לשבועיים בד"כ).

הביטוי "מבחן שומנים" אינו מוכר לי - בקש מהפקידה במרפאת הליפידים שתברר עם הרופא למה הכוונה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה וטריגליצרידים גבוהים

שימרית
    18/01/2016

תזונה וטריגליצרידים גבוהים...
    יש להעדיף לחם מקמח מלא, קמח מלא למאפים, מאפים לא מתוקים מקמח מלא, אורז מלא, חיטה מלאה, קינואה, תירס, קוסקוס מלא, בורגול מלא, פסטה מקמח מלא.
    ויש לנמעיט באיברים פנימיים (לדוגמא, כבד, מח, טחול, לבבות, לשון),בשר שמן, כבש, אווז, ברווז.
    וכמובן ספורט בהתאם למגבלות האישיות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו