כולסטרול גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • כולסטרול גבוה
    לו
    10/05/2008

    שלום למומחים!

    יש לי כלסטרול רע גבוה (240) וטוב נמוך (לא זכור לי הערך המדויק) וזה תורשתי מאבא שלי (גיליתי זאת לראשונה בגיל 14). אני בת 27 ואף פעם לא סבלתי מעודף משקל. מרגישה בדר"כ בריאה וילדתי לפני 4 חודשים תינוקת מקסימה אותה אני מניקה.

    לפני מספר שנים רופאת משפחה אמרה לי שאסור לי לקבל טיפול תרופתי לכולסטרול כל עוד לא סיימתי את כל הלידות שלי. נכון לעכשיו (ול-8 שנים הבאות לפחות בעזרת השם) אינני מתכננת לסיים זאת. האם באמת זו הדרך הנבונה לנהוג? או שבכל זאת עלי לעבור טיפול כלשהו? או רק להיות במעכב?

    לגבי התינוקת שלי: האם יש סיכוי גבוה שהעברתי את המחלה לבתי והאם יש טעם לבדוק זאת (זה בכלל מתבטא בגיל הזה)?

    תודה רבה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • כולסטרול גבוה לאמא

    ד``ר רפי ביצור
    10/05/2008

    בהיעדר אינפורמציה נוספת (בעיקר לגבי מחלות לב במשפחה הקרובה וגורמי סיכון נוספים) לא אוכל לתת המלצה ספציפית. אנסה, בכל אופן, לתת תשובה עקרונית:
    1. אמנם התרופות להורדת רמת הכולסטרול אסורות לשימוש בזמן הריון והנקה, אולם, אם יש בהן צורך, ניתן להשתמש בהן בין ההריונות, אם מקפידים להשתמש באמצעי מניעה. כאשר רוצים להרות שוב יש להפסיק את הטיפול התרופתי כ- 3 חודשים לפני הכניסה להריון, ולחדשו עם תום ההנקה.
    2. לגבי התינוקת - ערכי כולסטרול גבוהים כפי שציינת מקורם לעתים בבעיה גנטית, ויש חשיבות גדולה לאבחנה מוקדמת וטיפול מותאם. לכן, מומלץ שכל קרובייך מדרגה ראשונה כמו גם קרובי משפחתו של אביך (כולל אחים ואחיות), יבדקו את ערכי הכולסטרול שלהם ויקבלו טיפול, אם יש צורך בכך. התינוקת אינה מועמדת לכל טיפול בשלב זה של חייה, ולכן אין צורך להפנותה לבדיקה באופן מיוחד כעת, אך כאשר תבוצע בדיקת דם מסיבה אחרת, מומלץ לבקש מהרופאה לבדוק גם את רמת הכולסטרול.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו