מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטרול גבוהלו10/05/2008
שלום למומחים!
יש לי כלסטרול רע גבוה (240) וטוב נמוך (לא זכור לי הערך המדויק) וזה תורשתי מאבא שלי (גיליתי זאת לראשונה בגיל 14). אני בת 27 ואף פעם לא סבלתי מעודף משקל. מרגישה בדר"כ בריאה וילדתי לפני 4 חודשים תינוקת מקסימה אותה אני מניקה.
לפני מספר שנים רופאת משפחה אמרה לי שאסור לי לקבל טיפול תרופתי לכולסטרול כל עוד לא סיימתי את כל הלידות שלי. נכון לעכשיו (ול-8 שנים הבאות לפחות בעזרת השם) אינני מתכננת לסיים זאת. האם באמת זו הדרך הנבונה לנהוג? או שבכל זאת עלי לעבור טיפול כלשהו? או רק להיות במעכב?
לגבי התינוקת שלי: האם יש סיכוי גבוה שהעברתי את המחלה לבתי והאם יש טעם לבדוק זאת (זה בכלל מתבטא בגיל הזה)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול גבוה לאמא
ד``ר רפי ביצור10/05/2008בהיעדר אינפורמציה נוספת (בעיקר לגבי מחלות לב במשפחה הקרובה וגורמי סיכון נוספים) לא אוכל לתת המלצה ספציפית. אנסה, בכל אופן, לתת תשובה עקרונית:
1. אמנם התרופות להורדת רמת הכולסטרול אסורות לשימוש בזמן הריון והנקה, אולם, אם יש בהן צורך, ניתן להשתמש בהן בין ההריונות, אם מקפידים להשתמש באמצעי מניעה. כאשר רוצים להרות שוב יש להפסיק את הטיפול התרופתי כ- 3 חודשים לפני הכניסה להריון, ולחדשו עם תום ההנקה.
2. לגבי התינוקת - ערכי כולסטרול גבוהים כפי שציינת מקורם לעתים בבעיה גנטית, ויש חשיבות גדולה לאבחנה מוקדמת וטיפול מותאם. לכן, מומלץ שכל קרובייך מדרגה ראשונה כמו גם קרובי משפחתו של אביך (כולל אחים ואחיות), יבדקו את ערכי הכולסטרול שלהם ויקבלו טיפול, אם יש צורך בכך. התינוקת אינה מועמדת לכל טיפול בשלב זה של חייה, ולכן אין צורך להפנותה לבדיקה באופן מיוחד כעת, אך כאשר תבוצע בדיקת דם מסיבה אחרת, מומלץ לבקש מהרופאה לבדוק גם את רמת הכולסטרול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)