מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דפיקות לבלילי05/01/2016
בת 56. בריאה פרט להשימוטו מטופלת ביוטירוקס ומאוזנתאיני סובלת מלחץ דם בדרך כלל זה בסביבות 125-130/80. יש שלי MVP קל גבולי+צר קל.שלא משתנה מ1997 שנה שבה גילו לי את זה .לחץ ריאתי 45 באקו האחרון.אני מתלוננת על הרגשה של דפיקות לב מואצות .אני מרגישה את דפיקות הלב שלי .לא תמיד אני יכולה לשייך את זה למצב מסויים, אולי אחרי ארוחה כבדה ומאמץ פיסי קשה והתרגשות יתר .הארגומטריה תקינה פרט להערה של כושר נמוך(למרות שאני עושה הליכות םעמיים שלוש בשבועלא בקצב מהיר כיוון שאני מתעייפת. ) הרופאה הקרדיולוגית שלחה אותי לבדיקת הולטר לב 24 שעות , כדי לשקול מתן חוסמי ביתא .רציתי לשאול באיזה מקרה אקבל חוסמי ביתא בהתאם לתוצאת הולטר לב ? אלו תרופות אלו?האם זה עוזר ומהן תופעות הלוואי של חוסמי הביתא?המון תודה על הסבלנות והעזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנירה
ד``ר רפי ביצור06/01/2016חוסמי ביתא הם משפחה של תרופות המשמשות אותנו במצבים רפואיים שונים, ביניהם יתר לחץ דם, הפרעות שונות בקצב הלב (כאלה המתבטאות בקצב לב מהיר), פעילות יתר של בלוטת המגן, מיגרנות, ועוד.
בין השאר, חוסמי ביתא מקילים על תחושות כפי שתיארת, גם אם לא נמצאה הפרעה בקצב הלב.
אני מניח שהקרדיולוגית הפנתה אותך להולטר על מנת לוודא שאין הפרעה בקצב הלב המצריכה טיפול אחר, וכן לוודא שקצב הלב אינו איטי (מצב בו איננו נותנים חוסמי ביתא העלולים לגרום להאטה מוגזמת של הדופק).
תופעות הלוואי העיקריות (וגם הן נדירות) של חוסמי ביתא הן ירידה מוגזמת בלחץ הדם ו/או בדופק.
ממליץ לבצע את בדיקת ההולטר, להמשיך במעקב הקרדיולוגית ולפעול לפי המלצותיה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)