אספירין ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אספירין ?
    יאיר
    12/05/2008

שלום
    אני בן 48 מעשן ,יש גם כרס,מטופל ביתר לחץ דם ב"אוסמו אדלט" וחרדות "אנפרניל" ו"קסנקס".
    אז ככה ,יש לי כולסטרול 265 (תרופות עשו לי תופעות לוואי אז הפסקתי) שומנים בנורמה,
    המוגלובין 17.9 !
    האם כדאי לי ליטול "אספירין" לדלל את הדם כטיפול מונע ???
    כמה מסוכן הכדור (נגיד 75 מ"ג)אפילו לא יום יומי ??
    סובל מצרבות אולי ריפלוקס !
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אספירין ?

הוספת תגובה

• אספירין?

ד``ר רפי ביצור
    12/05/2008

במגבלות הייעוץ האינטרנטי, נראה שאתה נמצא בסיכון גבוה למדי לפתח מחלת לב: גבר בן 48, מעשן, סובל מעודף משקל, יתר לחץ-דם ועודף כולסטרול. במצב כזה, יש צורך, קודם כל, לעשות שינוי משמעותי באורח החיים: להפסיק לעשן (מתי? אתמול!), לאכול נכון ולהגיע למשקל גוף תקין ולעסוק בפעילות גופנית באופן סדיר.
    בנוסף, יש צורך לוודא שלחץ הדם מאוזן, ולשקול בכל אופן טיפול להורדת רמת הכולסטרול.
    במצבים של סיכון גבוה למחלת לב גם לאספירין יש חשיבות במניעת התקפי לב. לסובלים מצרבות ורפלוקס ניתן לתת טיפול מונע בלוסק, אומפרדקס, לנטון וכו'.
    חשוב לזכור שמה שמסוכן ביותר עבורך הוא לא התרופות, אלא הצטברות גורמי הסיכון, שרובם ניתנים לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו