כולסטרול גבוה מאוד אחרי רעלת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה מאוד אחרי רעלת הריון
    ליאת
    19/02/2016

לפני 3 שבועות ילדתי בניתוח קיסרי שהסתבך חטפתי רעלת הריון של אחרי ובדיקות הדם עומדות על מדדים לא נורמלים של 333ldl וגם שאר המדדים כמו לחץ דם מוגבר....קיבלתי ואזודיפ קומב 10 מג וליטורבה 20 מג ואספירין 75 מג , יש לציין שאני בקושי אוכלת כך שזה לדעתי לא קשור לתזונה, איך זה יכול להיות מה עליי לעשות והאם נכון שילוב התרופות, אשמח לתשובה/עזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך

ליאת
    19/02/2016

אני בת 39 שוקלת 61 קג ירדתי 12 קג ב3 שבועות איך זה ייתכן שהגוף ככה "משובש"? האם הגוף מייצר בעצמו ?? כי אני כמעט ולא אוכלת אז לא נראה לי שזה קשור לתזונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאת

ד``ר רפי ביצור
    20/02/2016

ערכי הכולסטרול אכן גבוהים ודורשים התייחסות. יש לשים לב לכמה דברים:

1. רמת הכולסטרול נוטה לעלות בהריון, בייחוד בנשים בהן היתה נטיה לרמה גבוהה עוד קודם לכן (האם היו רמות גבוהות עוד טרם ההריון?). ירידה בערכי הכולסטרול מתרחשת כחודש לאחר הלידה, אולם זהו ממוצע - יש נשים שאצלן זה לוקח יותר זמן.
    2. רעלת הריון מלווה לעתים בהפרשת כמות מרובה של חלבון בשתן. הפרשת חלבון בשתן יכולה לגרום לעליה בערכי הכולסטרול. האם זה המצב אצלך?
    3. רעלת הריון מלווה לעתים בהפרעה בתפקודי הכבד. הפרעה בתפקודי הכבד יכולה לגרום לעליה בערכי הכולסטרול. האם זה המצב אצלך?

אם רמת הכולסטרול לא תרד בשבועות הקרובים, מציע לפנות למרפאת ליפידים.

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו