סטטינים גורמים לחריגה נמוכה בטריגלצרידים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטטינים גורמים לחריגה נמוכה בטריגלצרידים
    דן
    20/04/2016

שלום

אני בן 44 רזה וטבעוני. הסטוריה משפחתית של כולסטרול וסכרת סוג 2. רמות הגלוקוז בצום נעות סביב ה 110 כבר שנתיים ויציבות A1C שנתיים נע בין 5% ל 5.3% ללא מגמה מיוחדת. ללא טיפול כרגע רק דיאטה והרבה פעילות גופנית.

בנוסף אני סובך מ LDL גבוה 155 וכולסטרול כללי 240 עד 260 כאשר HDL נע ביו 65 ל 70 הודות לפעילות גופנית רבה. טריגליצרידים ללא טיפול תמיד היו תקינים ואף מתחת למרכז הסקאלה.

רופא המשפחה לפני 3 חודשים רשם לי סימבוסטטין 10 מ"ג פעם ביום. לאחר 3 חודשי טיפול רמות הכולסטרול הכללית ירדה ל 164 ו ה LDL ירד ל 80. HDL ירד מעט ל 63. אבל עכשיו הטריגליצרידים חורגים כלפי מטה על 44 כאשר הגבול העליון 50.

האם אני בכלל צריך סטטינים? רופא המשפחה אמר שאין הבדל כליני בין 50 ו 44 מבחינתו.

אולי כדאי להוריד את מינון הסטטינים ליום כן ויום לא? האם יש סכנה בריאותית מכולסטרול ושומנים נמוכים מידי?

תודה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לדן

ד``ר רפי ביצור
    20/04/2016

הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.

אם יש צורך בטיפול, ערכי הטריגליצרידים הנמוכים אינם מהווים בעיה.

מציע לפנות לרופא המטפל להערכת סיכון מסודרת. אם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו