היפרליפדמיה???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפרליפדמיה???
    שרון
    15/05/2008

שלום רב,
    אני בת 38 נ+3 את בני האחרון ילדתי לפני 3 חודשים. בהריון עליתי כ-20 ק"ג,מתוכם ירדתי במשקל 15 ק"ג כיום משקלי הוא 70 ק"ג. גובהי1.72 אציין גם שאני מניקה.
    בבדיקת דם נראה- טריגלצרידים-63, כולסטרול-224, HDL-55,LDL-156 .
    ברקע אבי סובל ממחלת לב.
    האם עלי להתחיל טיפול או להסתפק בדיאטה דלת כולסטרול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפרליפדמיה???

הוספת תגובה

• היפרליפידמיה?

ד``ר רפי ביצור
    18/05/2008

1) הצורך בטיפול תרופתי נובע לא רק מערכי הכולסטרול, אלא גם (ובעיקר) מהערכת הסיכון הכוללת. בשאלתך יש מידע חלקי (גיל, מין, ערכי שומני הדם) אך חסר מידע נוסף (עישון, לחץ דם, הגיל בו חלה אביך במחלת לב, בני משפחה אחרים הסובלים ממחלת לב).
    2) הריון והנקה עשויים להשפיע על רמת שומני הדם.

במגבלות הייעוץ האינטרנטי, לאור גילך הצעיר, מינך, הערכים הלא-מאד-גבוהים של LDL, והערכים הטובים של HDL והעובדה שאת מניקה - הייתי ממליץ על הנחיה תזונתית ע"י תזונאי(ת), פעילות גופנית אירובית סדירה, הימנעות מעישון ומעקב ערכי שומני הדם. לא נראה לי (שוב - במגבלות המידע החלקי והייעוץ האינטרנטי) שיש צורך בטיפול תרופתי כעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרליפדמיה המשך.....

שרון
    18/05/2008

תודה רבה על היעוץ!!!
    לא ידעתי ,כי הריון והנקה מעלים ערכים של שומנים בדם.

אני לא מעשנת,ערכי ל.ד שלי תקינים 60\110 ,אבי החל לסבול ממחלת לב בגיל 66 (היום הוא בן 72 מטופל תרופתית וכן עבר צינטור +סטנד ועוד....)

כמו שהבנתי עלי להתיעץ עם תזונאי ,ולהמשיך בפעילות גופנית.

תודה ..שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההמלצה לא השתנתה בעקבות המידע הנוסף

ד``ר רפי ביצור
    18/05/2008

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו