HDL cholesterol מה גורם לירידה ומה גורם לעליה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• HDL cholesterol מה גורם לירידה ומה גורם לעליה?
    ישראל
    08/07/2016

שלום

האם זה עניין גנטי/תורשתי?
    האם מה שיכול להעלות באופן טבעי, זה רק פעילות גופנית ושמן זית/אגוזים?
    בכמה זה יכול להעלות?

אני בתחילת שנות הארבעים. באופן כללי (מאז ומתמיד) הרמה של HDL שלי נמוכה, ברוב המקרים מעט מתחת לנורמה, לפעמים קצת מעל.

בבדיקת דם אחרונה זה ירד ל 30, וזאת בזמן שדווקא היה שיפור בשאר ערכי השומנים, שכולם בתוך גבולות הנורמה.

שאלתי, האם יש דברים ספציפיים שעשויים לגרום לירידה של HDL?

אולי זה קשור לתרופה שאני מקבל? זריקת נבידו בגלל רמות נמוכותשל טסטוסטרון.
    מהצצה באתר של mayo clinic (אני לא טוב באנגלית) מצאתי שיכול להיות קשר, האם ידוע לך על כך? מה דעתך על כך?

זה הפורום היחיד שעוסק בנושא שומני הדם, כך שאשמח מאוד לקבל תשובה מוסמכת בעניין, או לחילופין אם תוכל לבדוק בספרות הרפואית אם יש התייחסות לזה.

Drugs containing testosterone and other anabolic steroids can artificially lower your HDL cholesterol levels. Avoiding these drugs may help increase your HDL numbers.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לישראל

ד``ר רפי ביצור
    08/07/2016

העלאת רמת HDL היא עניין מתסכל למדי. פעילות גופנית, תזונה והפסקת עישון יכולים לעזור, אבל בדרך כלל לא הרבה. עם זאת, חשוב לציין כי חשיבות דברים אלה לבריאות היא עצומה בלי קשר להשפעתם על HDL ולכן הם מומלצים בחום.
    כל התרופות שניסו עד כה כדי להעלות רמת HDL לא הוכיחו ירידה בסיכון למחלות לב ולכן השימוש בהן לצורך זה אינו מומלץ.
    טסטוסטרון יכול לגרום לירידה ברמת HDL. משמעות הדבר מבחינת הסיכון למחלות לב אינה ידועה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו