כולסטרול גבוה מאוד ושומנים בדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה מאוד ושומנים בדם
    יעל
    18/07/2016

שלום רב. אני בת 49, רזה, {למעשה BMI נמוך יותר מהרצוי}. במשפחה היסטוריה של מחלות לב, אירוע מוחי, שבץ מוחי.
    אלה תוצאות בדיקת הדם שלי
    TRIGLYCERIDES 177 mg/dl הערות והסבר | גרף
    CHOLESTEROL 274 mg/dl הערות והסבר | גרף
    CHOLESTEROL- HDL 38 mg/dl הערות והסבר | גרף
    CHOLESTEROL-LDL calc 200.7 הערות והסבר | גרף
    NON-HDL_CHOLESTEROL 239

הרופאה הזעיקה אותי במיוחד בשל התוצאות. ההמוגלובין שלי יצא 14, גבוה מבדרך כלל. ובבדיקת דם האחות אמרה שהדם שלי סמיך. הרופאה כמובן שינתה לי את מינון הכדור להורדת כולסטרול ונשאלת השאלה: האם עליי לקחת גם מדללי דם? האם רצוי שאתחיל לקחת אספירין? בנוסף יש לציין שאני נוטלת אלטרוקסין. כרגע בלוטת התריס מאוזנת.

אודה על כל תשובה
    המשך יום טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליעל

ד``ר רפי ביצור
    18/07/2016

רמת הכולסטרול אכן גבוהה ודורשת טיפול ומעקב.

"דם סמיך" בעת נטילת דם אינו מעיד על צורך בנטילת אספירין. ההחלטה על צורך באספירין תלויה בהערכת הסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם. לאור רמת הכולסטרול והסיפור המשפחתי, יתכן שיש בכך צורך.

ממליץ לפנות לרופאת המשפחה להערכת סיכון מסודרת, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה!

יעל
    18/07/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו