כולסטרול גבוה מאוד ולקיחת תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה מאוד ולקיחת תרופות
    אור
    26/07/2016

אני בן 29 שוקל 60 ק"ג, ביצעתי בדיקות דם מקיפות לפני כשבוע, תוצאות הבדיקות העלו:
    LDL -199
    HDL -68
    TRI- 87
    סה"כ יצא לי כולסטרול כולל של 284 שזה גבוה מאוד.
    תמיד סבלתי מכולסטרול גבוה אך אף פעם לא טיפלתי בזה. הרופא נתן לי מרשם לקחת תרופה להורדת כולסטרול אך אני חושש מאוד מלקיחת התרופה בשל תופעות הלוואי ומזה שאצטרך ליטול תרופות בגיל 29 עד סוף חיי.

מה המלצתכם בנושא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאור

ד``ר רפי ביצור
    26/07/2016

הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
    ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.
    ערך של 199 LDL נחשב גבוה ומצריך בדרך כלל טיפול, בעיקר אם יש גורמי סיכון נוספים. ניתן לעשות ניסיון של שיפור התזונה, רצוי בהנחיית תזונאית, ופעילות גופנית. אם לא יחול שיפור לאחר 3 חודשים ניתן אז להתחיל טיפול תרופתי.
    אם ישארו שאלות נוספות, ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
    בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו