תופעות לווי של סטטינים או הגיל הוא שקובע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לווי של סטטינים או הגיל הוא שקובע
    יעקב
    20/09/2016

בן 80. לוקח סטטינים יותר מ 20 שנה - ליפיטור 12 שנה. האם רצוי אחרי תקופה כה ארוכה להחליף תרופה זו? מאיזה גיל וערך של LDL ניתן להפסיק לקחת. אני סובל מנפילות של לחץ דם הגורמים לי לכמעט עילפון וזאת ביחוד במאמץ עליה אבל זה לא תמיד!! אין מי מהרופאים שיודע להצביע על הסיבה ולכן מנסה להחליף התרופה ולעלות ה Q10 ל 200מג, האם אני חייב להשלים עם התופעה או יש רעיונות נוספים? כל הבדיקות בוצעו כולל צינתור שהראה שהעורקים שלי סתומים בדיוק כמו לפני 12 שנה. אין התקדמות במחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליעקב

ד``ר רפי ביצור
    20/09/2016

אין צורך להחליף תרופה רק מפני שאתה נוטל אותה זמן רב. להיפך - התרופה מגינה על עורקי הלב שלך כבר 12 שנה ונראה שעושה עבודה טובה. כמו שאומרים באמריקאית - אם משהו עובד אין צורך לתקן אותו.

סטטינים אינם גורמים לשינויים בלחץ הדם, ודאי לא כאלה שאתה מתאר, ולכן יש לחפש סיבה אחרת לכך.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו