האם יש טעם לקחת סטטינים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש טעם לקחת סטטינים?
    דינה
    15/11/2016

שלום רב!אני בת 53.רמת הכולסטרול שלי סביב 270,רמת טריגליצרידים שלי סביב 180.אני לוקחת קרסטור 10 מ"ג פעם בשבוע.
    לפני כך לקחתי סימוביל 20 מ"ג,אך היו לי כאבי שרירים.הטיפול בליפיטור גרם ל עליה באנזימי כבד(אולי זה לא היה ליפיטור.פשוט בתקופה הזאת עלו אנזימי כבד).אני מבינה שכרגע ההערכים גבוהים.אימי בת 90 חיה עם הערכים הרבה יותר גבוהים ללא טיפול בכולסטרול ,לכן נשאלת שאלה:האם יש לי טעם לקחת את הטיפול,כי סביר להניח שמדובר בעניין גנטי.יש לי כבד שומני מאוד.
    במידה ויש טעם לקחת את הטיפול,אשמח לדעת איזה טיפול הכי פחות משפיע על הכבד.
    בתודה ובברכה,
    דינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש טעם לקחת סטטינים?

הוספת תגובה

• לדינה

ד``ר רפי ביצור
    15/11/2016

הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.

עליה מתונה באנזימי הכבד אינהמסוכנת ואינה מצריכה הפסקת הטיפול בסטטינים.

ממליץ לפנות לרופא המטפל להערכה מסודרת של הסיכון ללקות במחלת לב ולפי זה, לשקול את הצורך בטיפול. אם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה להודעה של ד"ר ביצור

דינה
    15/11/2016

שלום,דוקטור ביצור!
    אני לא מעשנת ולא שותה,אני מטופלת ליתר לחץ דם ע"י אמלו וקרדילוק,אין לי סוכרת.אבי סבל מיתר לחץ דם,עבר שני אירועי לב ואירוע מוחי,אך בגיל מבוגר יחסית.לפני שנתיים הוא נפטר בשינה מסיבה לא ידוע בגיל 84.היום רופא המשפחה הכניס את הנתונים שלי לתכנה כלשהי ואמר שהסיכון שלי הוא 4 %.אך הוא לא לקח בחשבון את העניין התורשתי שלי עם הורי וגם רשם שלחץ הדם שלי 120/80.לחץ הדם שלי הוא 120/90-95 וזה תחת לכדורים.הרופא אמר שאני יכולה לא לקחת כדורים בכלל.סליחה על ריבוי השאלות.איפה באיזור השפלה יש מרפאת ליפידים.תודה רבה והמשך ערב נעים,
    דינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדינה

ד``ר רפי ביצור
    15/11/2016

נראה לי שאכן כדאי לפנות ליעוץ במרפאת ליפידים.

באיזור השפלה יש מרפאת ליפידים בביה"ח קפלן ברחובות (פרופ' הילה קנובלר).
    יש מרפאות גם בתל השומר ובבילינסון.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות המפורטות והמהירות!!!

דינה
    15/11/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו