כולסטרול גבוה ונטילת תרופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה ונטילת תרופה
    סליה
    09/02/2017

שלום רב,
    בת 64, בריאה, משקל תקין לחלוטין. סובלת מכולסטרול גבוה. LDL 200. לדברי הרופא, הוא הגדיר את הכולסטרל שלי: מסוכן ומבהיל. טען שהכבד מייצר אותו? מדוע. לא ברור. אוכלת בריא לחלוטין, ללא בשר אדום, גבינות וביצים בהוראת הרופא. אני נוטלת תרופה נגד הכולסטרול. הבעיה המציקה לי הינה שנטילת הכדור היא סמוך מאוד לשינה. השלפוחית מאוד מציקה ומקימה אותי ב-04:00 לפנות בוקר באופן קבוע. מתקשה להירדם כשעה לאחר מכן. מתעוררת ב06:00 לעבודה. מדוע אי אפשר ליטול התרופה למשל בשעה 19:00 בערב? אשמח לתשובה לענין השעה. תודה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לסליה

ד``ר רפי ביצור
    09/02/2017

רמת הכולסטרול אכן גבוהה, וברוב המקרים מצריכה טיפול תרופתי. תזונה ופעילות גופנית סדירה חיוניות לבריאות, אך ברוב המקרים השפעתן על רמת הכולסטרול קטנה.
    ניתן בהחלט לקחת את התרופה ב- 19:00.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספי תזונה

סליה
    10/02/2017

ראשית לכל, תודה מקרב לב למתן תשובה כה מהירה. שמחה שניתן לקחת הכדור הרבה לפני השינה.
    שכחתי לחלוטין לשאול האם מותר לי לקחת "רגיעון" שרכשתי נגד מתחים וחרדות הגורמים לי לכאבי ראש ופעימות לב מואצות? בעלון כתוב להתייעץ עם רופא אם מותר לקחת רגיעון כאשר נוטלים כדור לכולסטרול. אני חשה חובה לקחת משהו כדי שייפסקו רעידות הגוף בעת מצב מתח וחרדה המשבשים לי את החיים. שוב תודה וסליחה מראש על הטרחה בפעם השנייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסליה

ד``ר רפי ביצור
    10/02/2017

ניתן בהחלט לקחת רגיעון

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו