ליפיטור נגד קרסטור (או אולי במשולב)?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליפיטור נגד קרסטור (או אולי במשולב)?
    סמי
    19/06/2017

לפני כ-5 שנים ביקשתי מרופא המשפחה שלי לעבור מליפיטור לקרסטור תחת רושם המחקרים שהוא מוריד כולסטרול טוב יותר.

אבל מאז המשכתי לעיין במחקרים ושמתי לכל מיני מחקרים שמצביעים לכאורה על יתרון של ליפיטור (ואולי אפילו זוקור?) למשל בקרב חולי סרטן השד וסרטן הלבלב וחולי כליות. גם לאורך השנים לחצתי בכל הזדמנות על הקרדיולוגים של סבא שלי להחליף לו מליפיטור לקרסטור והם נמנעו מכך.

אז יכול להיות שבאמת התועלת של הסטטינים לא מסתכמת בהורדת LDL, ועל אף היתרון של קרסטור בתחום זה הוא נופל מליפיטור בנוגע לתועלות אחרות ובסיכומו של דבר?

ושאלה נוספת: האם לאור מנגנוני הפעולה השונים במקצת יש איזה היגיון (מחקרי) לשלב בין קרסטור לליפיטור? לא מצאתי בספרות אף התייחסות לשאלה הזאת, אבל מצד שני אני מניח שאני לא הראשון שהרעיון הזה קופץ לו לראש ויש להניח שהוא כבר נבדק ונשלל במסגרות לא רשמיות קטנות (למשל, חוקר שבודק על עצמו מה קורה ל-LDL שלו, ולתפקודי הכבד והכליות וה-CPK, לאחר חודש של נטילה משותפת של התרופות).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לסמי

ד``ר רפי ביצור
    19/06/2017

קרסטור מעט יעיל יותר מליפיטור בהורדת רמת הכולסטרול.

כל המחקרים המצביעים על הבדלים לכאורה בין הסטטינים השונים (ויעילות הסטטינים בכלל) במצבים שאינם קשורים למחלות לב וכלי דם הם מחקרים לא מבוקרים, שאמינותם לא בהכרח גבוהה, ויכולים לכל היותר לשמש בסיס למחקרים רציניים יותר בנושא. לכן, אין כל הצדקה לקבוע את סוג הסטטין על סמך מחקרים אלה.
    הסטטין המביא את המטופל לערך הכולסטרול הרצוי לו על פי גורמי הסיכון וללא תופעות לוואי - הוא הסטטין המתאים.

אין כל היגיון בשילוב סטטינים שונים, ושילוב כזה יכול רק להעלות את הסיכון לתופעות לוואי. הדבר (למיטב ידיעתי) לא נבדק מעולם.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו