מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אפשר להפסיק את השימוש בסטטינים ?שאול סלע21/06/2017
פני כשנתיים בגיל 61 שקלתי 97.2 ק"ג עם גובה 1.68 רמת גלוקוז 127 ו המוגלובין מסוכרר של 6.1
רופא המשפחה שלח אותי לדיאטנית זרקתי את הבורקסים,את המאפים,עברתי לצרוך בין מנה לשתי מנות פרי ביום,אני אוכל עוף ,הודו, וגבינות של עד 5%.
התוצאות היו טובות ,הורדתי מהמשקל 14 ק"ג ורמת ההמוגלובין המסוכרר ירדה ל 5.8 כאשר הנורמה היא 5.7.
מבחינת קופת החולים אני מתוייג כמבוטח סוכרתי ,מערבבים אותי יחד עם סוכרתיים שמזריקים אינסולין,בפועל אין מחלה שיש לה תסמינים.
מזה כ 10 שנים אני לוקח סטטינים וב שנה האחרונה החלו כאבי שרירים.לא ידעתי מה מקור הכאבים עד שרופא המשפחה שמומחה בליפידים וחוקר את נושא הליפידים בתה"ש יחד עם עבודתו במכון כרופקנ, אמר לי שהכאבים באים מהסטטינים והחליף לי את התרופה לליפיטור שלא שיפר את המצב.
עשיתי הפסקה בלקיחת סטטינים למשך שבועיים ומעלה,ביצעתי בדיקת כולסטרול וטריגליצרידים ואלה היו התוצאות
colesterol 180
ldl colesterol 112
non hdl colesterol 146
hdl colesterol 34
מדובר בתוצאות משביעות רצון עבור אדם בריא ,אבל גבוהות מעט מהרף אותו קבעה קופת החולים למי שהיא מגדירה כמבוטח סוכרתי. ביקשתי מהרופא להמיר את לקיחת הכדורים במעקב ,והרופא הוציא לי מרשם של רובסטטין אותו אני לא מתכונן לקחת.
עשיתי לפני חצי שנה בדיקת עורקי צוואר ויצאה תקינה,רופאים רבים אומרים שיש יד קלה מאוד על הוצאת מרשמים לסטטינים,אותם רופאים לא ממליצים לא לתת בכלל סטטינים אלא לשקול בכובד ראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאול סלע
ד``ר רפי ביצור21/06/2017עם כל הזהירות שב"ייעוץ" אינטרנטי - יתכן וניתן להפסחק.
מציע שתיבדק במרפאת ליפידים (בוא עם כל הנתונים הרפואיים)
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)