מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cpk במגמת עליה - ליפיטור וניאציןמשה27/10/2017
בן 60 מטופל בשומנים בדם כבר כ 10 שנים ע"י ליפיטור 10 מ"ג , ניאצין (slo niacin) 250-500 mg hdl ) נמוך מאוד בתחילת הטיפול (לפני 10 שנים) שעמד על 32 ומאז הטיפול עלה ל 40 ! כמו כן אני לוקח תוספי תזונה כמו בי קומפלקס , q10 50mg , אומגה 3 -3 פעמים ביום וסטרולים וסטנולים לפני הארוחות .
אני מגיע לערכי המטרה : hdl= 40 , ldl =105 , טריגיליצרדים=110 .
מה שמפריע לי זה שבשנה האחרונה ה cpk עולה כל הזמן והוא במגמת עלייה ( עד לפני שנה היה 200 , לפני חצי שנה היה 260 ועכשיו 389 ) , בנוסף כאבי שרירים מפושטים .
ל"ד , bmi ,תקינים .
לא מעשן סיגריות אבל מעשן קנאביס רפואי על בסיס יום יומי .
פעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע פילטיס ויוגה בדרגת בינונית .
ללא פעילות אירובית . עקב נכות מוגבל בפעילות גופנית ולא יכול ללכת מהר או לרוץ .
סובל מתת פעילות בלוטת תריס (מאוזן כעת ע"י תרופה) , דיכאון מג'ורי וחרדות ( לאחרונה ניסיתי תוסף שנקרא sam-e 200mg נגזרת של ח.אמינו מתיונין) .
מוגדר כטרום סוכרתי גלוקוז בצום -109 (עד לפני 2 חודשים היה רק 102).
יש תורשה של שומנים בדם וניתוח מעקפים אצל אבא .
האם יש סטטין שחף מפגיעה בשריריםcpk או לפחות כמה שפחות ?
מה לגבי פלובסטטין (האם נמכר בארץ)?
האם יש אינטרקציה בין ניאצין ללפיטור ?
האם כדאי לקחת ליפיטור או פלובסטטין 5 במקום 10 מ"ג?
האם זה נכון שקיו 10 יכול להפחית cpk כאשר לוקחים סטטינים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית cpk
ד``ר אביב מגר31/10/2017שלום רב, עליית cpk אצלך אינה קשה אבל כפי שתארת ייתכן ועלולה להחמיר. גם אם העליה אינה קשה, אני מאמין שיש לחפש טפול שיוריד את הכולסטרול שלך בלי לגרום לך סבל מיותר. בנוסף, ניאצין אינו מומלץ היום כטפול להורדת כולסטרול והייתי שואף להפסיקו אלא אם יש נסיבות מיוחדות. לשאלתך כל טפול להורדת כולסטרול יכול לגרום בעיות שריר אך ישנאנדים שיסבלו יותר מתרופה אחת ופחות או בכלל לא מתרופה אחרת וזה נכון גם לגבי תכשירים טבעיים. קיו 10 לא הוכח למיטב ידיעתי כמקטין cpk אם כי יכול להקל על כאבי השרירים במיעוט קטן של המטופלים. לאור הנתונים שמסרת אני ממליץ לך לפנות למומחה ליפידים להתאמת טפול. בברכת בריאות טובה דר מגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)