כולסטרול גבוה 269 עם 194.4 ldl ו 54 hdl

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה 269 עם 194.4 ldl ו 54 hdl
    טובי
    02/11/2017

בן 40 אחוז שומן נמוך שוקל 68 גובה 175 כל המדדים היו תקינים, טריגליצרידים 1.15 בילירובין 0.3
    כנל b12
    אקטיבי למעט 3 שבועות של דלקת בורסידיס המרפק.
    הפסקתי ריטלין לפני שבוע וחצי בשימוש מוגזם של 8 שנים. מעשן 10 סיגריות מקסימום ליום ומעשן קנאביס כגרם ליום, לא אוכל בשר ולא דגים כבר 6 שנים אוכל נבטים אוכל פירות וירקות חוטא בפילדלפיה וטל העמק מדי פעם, לא שותה חלב. אוכל אגוזים ואוכל לחם לבן (לא מסוגל לאכול לחם מגרעין מלא) שותה בירה או שתיים ליום (לא יותר).
    מה הסיבה לכולסטרול רע גבוה? בטח שהטוב סביר הטריגליצרידים מצויינים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

טובי
    02/11/2017

רציתי לציין שb12 תקין ולא בתוצאה של הבילירובין, הסוכר תקין למעשה כל הבדיקות יצאו בטווח הרצוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבה ל כולסטרול גבוה

לא רופא
    02/11/2017

עד שהרופא יוכל לענות, אני אומר לך, שערכים כאלה גבוהים מעידים על נטיה גנטית(די חזקה) לעודף כולסטרול. ייתכן גם, שמדובר בהיפרכולסטרולמיה תורשתית. תבדוק, מה קורה אצל הורים וסבים, האם אין במשפחה מחלות לב בגיל צעיר.
    ה HDL לא נמוך אמנם, אבל כדי שיהווה גורם סיכון שלילי, כדאי שיהיה גבוה מ 60.
    רב הסיכויים שתצטרך לקבל טיפול תרופתי, כדי למנוע התקף לב או שבץ בעתיד הלא רחוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

טובי
    02/11/2017

אני לא מעוניין לקחת תרופות כלל להורדת כולסטרול
    אני כמעט בטוח שזה קשור לריטלין.
    בכל אופן מה אפשר לעשות במידה וזה לא מסיבה של ריטלין ללא טיפול תרופתי, האם העובדה שאחזור לפעילות גופנית יחד עם הוספת שיני שום ומעבר מבירה לכוס יין אדום יכול להוציא אותי מקבוצת הסיכון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבה ל ldl גבוה

ד``ר אביב מגר
    04/11/2017

שלום רב, רמת הכולסטרול הרע נקבעת על ידי גנים תזונה וספיגה במעי ומושפעת גם על ידי מחלות שונות כגון מחלות כיליה תת פעילות בלוטת המגן ועוד. גם תרופות מסויימות עשויות להשפיע. אם התזונה שלך נכונה ואתה פעיל ואין משפיעים אחרים המרכיב שנשאר הוא המבנה הגנטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אם זה גנטי, והטריגליצרידים תקינים

טובי
    04/11/2017

אני פעיל והתזונה טובה, האם ישנה דרך להמנע מתרופות? אני ממש לא בעניין של תרופות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו