סטאטינים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטאטינים
    שי
    22/05/2008

אני בן35 בריא לא מעשן בדיקה שערכתי לפני חצי שנה כולסטרול 220 LDL 154 וHDL41 רופא משפחה נתן לי סימווסטין 10 לחקתי במשך חודשיים הכולסטרול ירד ל 170 ןLDL 103 אך הרגשתי כל הזמן עיפות CPK תקין .GOT 46 בגבול העליון של הנורמה .הוחלף כדור לליפיטור 10 מג לפני חודש אך אני מרגיש עדיין עיפות שאלתי היא מה עושים האם להפסיק לקחת או להמשיך ואם יש משהו לקחת שיכול לעזור להפיג את העיפות ? תודה רבה האם אתה מאמין בQ10

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטאטינים

הוספת תגובה

• סטטינים

ד``ר רפי ביצור
    22/05/2008

1) לדבי הצורך בסטטינים אצלך - לא אוכל להתייחס, מאחר והצורך נגזר לא רק מערכי הכולסטרול אלא בעיקר מהערכת הסיכון הכוללת, וחסר לי מידע לגבי לחץ הדם, סוכרת, סיפור משפחתי, השמנה, אורחות חיים (דיאטה ופעילות גופנית) ויתכן גם בדיקות נוספות. במידה ולא קיים כל גורם סיכון נוסף - ערכי הכולסטרול שלך גבוליים ולא בהכרח מחייבים טיפול.
    2) לגבי Q10 - המידע המחקרי דל, וברובו לא הראה תועלת בנטילת התוסף. עם זאת, יש כאלה המדווחים על שיפור בהרגשה - אמיתי? אפקט פלצבו? - כל עוד הרגשתם טובה, זה לא ממש משנה...

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו