מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטרולMOSHE29/05/2008
אני בן 48 לא מעשן עם משקל עודף מינורי של 2-3 ק"ג ,לא עוסק בפעילות גופנית בכלל.
לא סובל מסוכרת.
עד לפני 3 חודשים הכולסטרול הכללי היה בממוצע 230-248 ,כאשר ה-LDL היה בסביבות ה-150שזה הרבה.
ה-HDL היה בממוצע 33 שזה מעט .
אחרי שלחצתי על רופא המשפחה שלא הסכים בהתחלה על טיפול תרופתי ולאחר ששכנעתי אותו שגם דיאטה לא עזרה הרבה ואבי סבל מסתימת עורקים ועבר ניתוח מעקפים כבר שהיה בן 60 ,הסכים לבסוף לתת לי סימבקור במינון של 10 מ"ג ליום.
לאחר חודשיים של שימוש בסימבקור ולאחר שהתרחקתי משומן רווי ככול האפשר ירד הכולסטרול הכללי ל- 166
ה-LDL ירד ל- 107
ה-HDL ללא שינוי -35
היות ואני חולה קרוהן כבר זמן רב (כרגע בהפוגה) ,ביקרתי השבוע אצל רופא הגסטרואנטרולוג והוא אמר לי שהיום הדרישה לגבי ה-LDL היא מאה ומטה ורצוי בסביבות 70 ולגבי ה-HDL הוסיף שרצוי מאוד מעל 40 . מכאן הבנתי מדבריו שאני צריך כנראה להגדיל את המינון של הסימבקור ל20 מ"ג (למרות שאני יודע שאת ה-HDL הוא לא ישנה).
כמו כן ידוע לי שפעילות אירובית מעלה יפה את ה-HDL ,אבל לצערי אני לא אוהב פעילות ספורטיבית וגם אין לי מוטיבציה להליכה רגלית .
במקביל קניתי ניאצין 500 מ"ג ליום (שידוע שיש לו השפעה על ה-HDL) .
עמו כן אני נוטל אומגה 2 כ-2.5 גרם ליום .
מה דעתך? האם התוצאות מספקות או כדאי להגדיל את המינון של הסימבקור ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך............................
MOSHE29/05/2008שכחתי לציין ש:
אני לא סובל מלחץ דם . הטריגיליצרדים -נורמלי .
מטופל בתרופות נגד דיכאון- ציפרלקס .
אבי ז"ל היה מעשן עד גיל 40 ,אחר כך הפסיק לחלוטין ,אך סבל מסתימת עורקים ולחץ דם גבוה יחסית וקיבל תרופות קבועות לדילול דם , הורדת כולסטרול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכולסטרול של משה
ד``ר רפי ביצור29/05/2008אבחנה אינטרנטית לוקה מטבעה בחסר, ולכן לא אוכל להתייחס באופן ספציפי, אלא לתת כמה עקרונות:
1) לגבי LDL: הערך הרצוי של 100 ואף 70 הוא לגבי מטופלים שרמת הסיכון שלהם גבוהה: כאלה שכבר יש להם מחלת לב, חולי סוכרת, ומטופלים עם הצטברות של גורמי סיכון רבים. ההחלטה לגבי יעד הטיפול אצלך צריכה, לכן להיגזר מהערכת הסיכון הכוללת. פורמלית, יעד הטיפול אצלך לפי הנתונים שמסרת הוא LDL של פחות מ- 130, אבל חשוב לציין שזו אינה תורה מסיני ויתכן ויש צורך לבצע הערכת סיכון מקיפה יותר.
2) לגבי HDL: אכן הסטטינים אינם מעלים בצורה משמעותית את רמת ה- HDL, ובכלל אין לנו אמצעים טובים לעשות זאת. הדרך הטובה ביותר עבורך היא לפתח מוטיבציה (האהבה תבוא בהמשך...) לפעילות גופנית, שתסייע לך להגן על לבך גם אם לא תעלה בצורה משמעותית את רמת ה- HDL. ניאצין יכול לעזור, אם כי עיקר התועלת בניאצין הוכחה בניאצין התרופתי, שקשה להשיגו בארץ. תוסף הניאצין (ביחוד זה ה- NO FLUSH) פחות טוב. המינונים הדרושים הנם לעתים גבוהים, ודורשים ניטור של תפקודי הכבד. לאומגה 3 אין בד"כ השפעה משמעותית על רמת ה- HDL כאשר רמת הטריגליצרידים תקינה, וההלצות לצריכתו באוכלוסיה הכללית הן במינון של 0.5 גרם ליום (ניתן גם במזון וללא תוספים).
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)