לחץ דם נמוך וסינוס ברדיקרדיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם נמוך וסינוס ברדיקרדיה
    אוסי
    06/07/2008

שלום וברכה. אני בת שלושים לאחר בירור קרדיולוגי שכלל מבחן מאמץ, אקו דופלר ואק"ג שהיו תקינים ושלוש בדיקות של הולטר של 24 שעות נאמר לי לפי ההולטר שיש לי סינוס ברדיקרדיה 38 לדקה בשעות הלילה ובשעות היום סינוס ברדיקרדיה ממוצע של 47 לדקה כל השאר היה תקין. הקרדיולוג שלי לא יעץ לי לעשות שום דבר בנדון, אך מכיוון שאיני חשה בטוב בביתי החלטתי לעקוב אחר לחץ הדם שלי בעקבת חולשה והתוצאות הם שלאורך תקופה לא קצרה לחץ הדם באיזור ה51 על 86 55 על 90 ולפעמים גם הגיע ל47 על 81 שאלתי היא האם לחץ דם נמוך כזה לא מסוכן? ומה אפשר לעשות כדי להעלות את לחץ הדם? על תשובתך אודה מאוד..... אוסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לחץ דם נמוך וסינוס ברדיקרדיה

ד``ר רפי ביצור
    06/07/2008

ודאי תביני שלא ניתן לתת יעוץ אינטרנטי במקרה שלך. על מנת לתת חוות דעת רצינית יש צורך בבדיקה גופנית, לראות את תשובת ההולטר המלאה, לעבור על כל שאר הבדיקות (ספירת דם, כימיה של הדם, תפקודי תריס וכו') ואז להחליט אם יש צורך בטיפול.
    ככלל, לחץ דם נמוך בערכים כמו אצלך, כמו גם סינוס ברדיקרדיה, שאינם נובעים ממחלה לבבית או אחרת - אינם מסוכנים.
    מומלץ להיות במעקב רופא המשפחה והקרדיולוג, להם יש את מלוא הנתונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו