סימוביל ודילאטם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימוביל ודילאטם
    דב
    23/07/2008

שלום רב רופאים נכבדים. לצורך RATE קונטרול לפרפרור פרוזדורים, אני מטופל מזה מספר שבועות בשתי טבליות דילאטם 30 ליום. בבדיקת תפקודי כליות שערכתי לאחרונה נמצאו ערכים UREA גבוהים (87 לעומת נורמה של 17-43) ושל קראטינין (33 עומת נורמה של 0.67-1.17). האם יתכן שהשימוש בדילאטם גורם לערכים הגבוהים הנ"ל, שהיו אצלי קודם לטיפול בדילאטם בגבולות הנורמה? כמו כן, האם יש סתירה בין השימוש בדילאטם לבין השימוש בסימוביל שבו אני משתמש בדרך קבע? ואם כן, מה האלטרנטיבה הבטוחה לסימוביל (הסימוביל נחוצה לי ביותר להורדת רמת השומנים בדם). בברכה והרבה תודה, דב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימוביל ודילאטם

הוספת תגובה

• סימוביל ודילאטם

ד``ר רפי ביצור
    24/07/2008

1) סימוביל ודילטאם אינם גורמים לפגיעה בכליות, אלא במקרים של הרס שריר משמעותי (עם כאבי שרירים, חולשת שרירים ורמת CPK גבוהה מאד - אלפים). אם יש הפרעה בתפקודי הכליה - יש לחפש סיבה אחרת, ויכולות להיות רבות כאלה (לחץ דם לא מאוזן, סוכרת, תרופות אחרות, מחלות כליה ועוד).<br />2) השילוב של דילטאם וסימוביל (או כל סטטין אחר) יכול לגרום לעליה ברמת הסימוביל ולתופעות לוואי כגון כאבי שרירים או עליית CPK. לכן, אפשר לנקוט במס' אפשרויות להקטנת הסיכון:<br />א. להחליף את הדילטאם בתרופה אחרת ל- RATE CONTROL, למשל חוסמי ביתא.<br />ב. להחליף את הסימוביל בפרבסטטין או קרסטור, שיש להם פחות אינטראקציה עם דילטאם. החיסרון של הפרבסטטין הוא שהיא תרופה פחות "חזקה" ולא תמיד מצליחה להוריד את רמת הכולסטרול בצורה מספקת.<br />ג. להישאר עם הטיפול הנוכחי, עם מעקב צמוד אחרי סימפטומים של כאבי שרירים ורמת CPK, ולשנות את הטיפול רק אם מתגלה בעיה (וברוב המקרים לא תהיה בעיה).<br /><br />מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.<br />

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו