שומנים בדם והשמנה באזור הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומנים בדם והשמנה באזור הבטן
    מלכי
    03/09/2008

אני בת 33 יש בעיה של תת פעילות של בלוטת תריס אני כבר שנה נוטלת אלטרוקסין 50 מ"ג וזה מאוזן ובסדר. עכשיו סיימתי טיפול בריאוקוטן לאקנה 6 חודשים ואני לוקחת גלולות דיאנה. בבדיקות הדם האחרונות שלי התגלה שרמת הטריגליצרידים 434 ואי אפשר לראות קוליסטרול רע מכיוון שהדם שומני מדיי. יש לי B MI ,תקין אך אני נחשבת למלאה ויש לי קרס גדולה. שומנים בדם עניין משפחתי. אני לוקחת 2 גרם אומגה 3 אמרו שזה עוזר. מה אתה חושב על המצב שלי בכללי? והאם אקומפליה יכולה לעזור לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למלכי

ד``ר רפי ביצור
    04/09/2008

הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס על תזונה דלה בפחמימות, בעיקר פחמימות פשוטות, ומומלץ לפנות לתזונאי/ת לקבלת הנחיות. גם לפעילות גופנית יש חשיבות. כן חשוב לשמור על משקל גוף תקין ולהימנע מעישון. אם יש סוכרת - חשוב לאזנה. אם כל אלה אינם עוזרים - לעתים יש צורך בטיפול תרופתי.
    הטיפול בעודף משקל והשמנה בטנית מתבסס גם הוא קודם כל על הקפדה על תזונה ופעילות גופנית. אין כל תרופה היכולה להחליף שמירה על אורח חיים בריא.
    בחלק מהמקרים, ניתן להיעזר בטיפול תרופתי, באקומפליה, רדוקטיל, קסניקל, פיבראטים או תרופות אחרות, על פי קריטריונים מקובלים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו