מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטרול- צריך להתחיל טיפול תרופתי?אורי06/09/2008
שלום אני בן 47 , רזה , גובה 189 משקל 84 . ללא כרס כלל, עוסק בפעילות גופנית שנים רבות ואפילו די מסיבית כמו ריצות 10 ק"מ ועוד, לא מעשן , מקפיד על תזונה נכונה דלת שומן, ובכל זאת... רמות השומנים בדם לא נמוכות: HDL 52 LDL 162 טריגליצרידים 75 כולסטרול כללי 229 . שאלתי - האם אני צריך להתחיל טיפול תרופתי או שיש עדיין מה לעשות במישור הטבעי ? (אני לוקח גם אומגה 3 - גלולה ביום, ולא נראה לי שעוזר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים נוספים...
אורי06/09/2008בנוסף , דרך אגב, לחץ דם תקין 120/75 , דופק של ספורטאי כ- 48 , ושאלה נוספת - אם אתחיל טיפול תרופתי האם עלול לגרום לאיזה שהיא הגבלה ברמות פעילות ספורט, כפי שכתבתי אני עוסק בספורט תחרותי , רץ 3 פעמים בשבוע 10 ק"מ ואף מתחרה בריצות 10 ק"מ וריצות שדה. תודה מראש, אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצורך בטיפול תרופתי
ד``ר רפי ביצור07/09/2008הצורך בטיפול תרופתי להורדת רמת הכולסטרול נגזר מהערכת הסיכול הכולל לפתח מחלת לב. מהנתונים החלקיים שמסרת נראה שרמת הסיכון אינה גבוהה, אך חסרים נתונים לגבי רמת הסוכר והאם יש סיפור משפחתי של מחלת לב.
כעקרון, עבור אדם בעל סיכון נמוך למחלת לב, ערכי הכולסטרול ה"רע" (LDL) אצלך גבוליים. במקרים אלה אנו מבצעים לעתים בדיקות נוספות לשיפור הערכת הסיכון, ולהחלטה על הצורך בטיפול תרופתי. אם הסיכון גבוה יותר - יש לטפל תרופתית.
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...נתונים נוספים...
אורי07/09/2008רמות סוכר ממוצעות 80 - 85 בבדיקות אחרונות. בנוגע למחלות לב .. כן, לאבי היו מספר התקפי לב, אבל אבי , ז"ל, היה שמן, מעשן, לא הפיד על תזונה בריאה ולא עסק בפעילות גופנית בכלל ! דרך אגב, יתכן ורמות שומנים מסוימות (כמו שיש לי) תקינות עבור ספורטאים? כמו שדופק מאד נמוך מצוין לספורטאים אך חשוד למבוגרים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים נוספים
ד``ר רפי ביצור08/09/2008רמות הסוכר תקינות. לגבי הסיפור המשפחתי - קשה לומר, אך לא מן הנמנע שמדובר בגורם סיכון למרות אורח החיים הבריא שלך.
אין ערכי שומני דם אופייניים לספורטאים - אם כבר, אורח חיים בריא יכול לשפר את ערכי שומני הדם, אך לא בהכרח.
לאור ערכי ה- LDL הגבוליים נראה לי שיש צורך בהערכה לא אינטרנטית של הצורך בטיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)