כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול
    שלומי
    06/10/2008

שלום רב, שלום רב, בן 31 גובה - 1.75 ס"מ משקל - 66 ק"ג בבדיקות דם שגרתיות נמצאו אצלי הנתונים הבאים : triglycerides - 93.9 HDL-55 LDL-153 TOTAL CHOLSREROL-226 אני מתאמן 4 פעמים בשבוע מתוכם פעמיים בפעילות אירובית מאומצת. אני צמחוני, לא מעשן, אוכל בריא בדר"כ (מאוד מקפיד). אין להוריי היסטוריה של בעיות לב אם כי לשניהם יש כולסטרול גבוה. אני המום מהתוצאות ולא יודע מה לעשות. אודה להמלצתך. איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• לאיתן

ד``ר רפי ביצור
    06/10/2008

ראשית - אין סיבה להיות המום מהתוצאות. במקרים רבים, הגורם העיקרי לרמות גבוהות של כולסטרול הנו גנטי, והשפעת התזונה והפעילות הגופנית אינה גדולה. עם זאת, השפעת אורח החיים הבריא על הסיכון לחלות במחלת לב הנה גדולה גם אם רמות הכולסטרול לא ירדו במידה משמעותית.

שנית - רמת הסיכון שלך לחלות במחלת לב אינה גבוהה, ככל הנראה, מאחר ואין גורמי סיכון נוספים פרט לרמת הכולסטרול, רמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) הנה טובה, ואתה מקפיד על אורח חיים בריא. עבור אדם ללא גורמי סיכון נוספים, רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) שלך - גבולית.

במקרים כאלה, פורמלית, אין צורך בטיפול תרופתי, אם כי לעתים מבוצעות בדיקות נוספות על מנת להעריך את הסיכון לחלות במחלת לב ולפי הערכה זו - להחליט על צורך בטיפול תרופתי.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו