כאבי שרירים וגוף.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי שרירים וגוף.
    אתי
    09/10/2008

שלום רב. מזה מס' שנים עקב בדיקות שערכתי הוחלט ע"י רופא המשפחה כי אני צריכה לקחת כדורים כנגד השומנים בדם. קיבלתי סמבסטטין 10 ולקחתי אותם קרוב ל4 שנים. בשנה האחרונה החליף לי הרופא את הכדורים ונתן לי בזפיברט 400, מאז כשנה אני סובלת מכאבי שרירים חזקים מאוד, בעיקר ברגליים אך גם בכל הגוף, בנוסף חולשה לפעמים שאינה מוסברת. אני מעשנת, משקלי סביר מאוד, והנני בת 56. בנוסף אני נוטלת ציפרלקס כשנתיים. האם הבזפיברט 400 הוא זה הגורם לי לכאבים וחולשה? האם שילוב שתי התרופות משפיע, לאחרונה בדיקת הא.ק.ג. הראתה אי סדירות וזו פעם ראשונה שקרה דבר שכזה. אינני יודעת להסביר כאבי ואודה אם תוכלו לסייע. בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה אתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שרירים וגוף.

הוספת תגובה

• כאבי שרירים

ד``ר רפי ביצור
    10/10/2008

1) סימבסטטין ובזפיבראט נועדו לטיפול בבעיות שונות - סימבסטטין מטפל ברמות גבוהות של כולסטרול "רע" (LDL), ובזפיבראט ברמות גבוהות של טריגליצרידים. שתי התרופות עלולות לגרום לכאבי שרירים, אך כמובן שלכאבים כאלה יכולות להיות סיבות רבות אחרות, ולא ניתן להעריך אינטרנטית את הסיבה לכאבים. אם הכאבים החלו לאחר שהתחלת לקחת בזפיבראט, יתכן וזו הסיבה. לרוב, ולאחר התייעצות עם הרופא, ניתו להפסיק לזמן מה את התרופה החשודה כגורם לכאבים, ואם הכאבים חולפים - זו כנראה הסיבה. אם לא - יש לחפש סיבה אחרת. חשוב גם לעקוב אחר רמת ה- CPK.
    2) הרבה יותר חשוב מכל מה שכתבתי עד עכשיו - העישון! העישון מסכן אותך יותר מכל תרופה או בר אחר, ומומלץ בחום להפסיק לעשן עוד אתמול!
    3) אין אינטראקציה ידועה בין ציפרלקס ובין סימבסטטין או בזפיבראט, כך שניתן לקחת את הציפרלקס עם תרופות אלה ללא בעיה.
    4) אי-סדירות בא.ק.ג. אינה נגרמת ע"י התרופות שהזכרת. בחלק מהמקרים אי-סדירות כזו היא ממצא חסר משמעות, ובחלק אחר יש לחפש את הסיבה לכך. הערכה אינטרנטית - אינה אפשרית.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו