מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה של הומוציסטאין בדםנירית פרידלנד11/10/2008
שלום ד"ר , האמת הייתי יותר משמחה לדעת את האמת שמאחורי הנחיצות של הבדיקה הזאת. מצד אחד אני שומעת עד כמה רמות גבוהות של הומוציסטאין בדם הן בעלות קשר ישיר להתקף לב, ומצד שני אף רופא לא שולח לבצע את הבדיקה הזאת. למה??. האם באמת שיקוליים כלכליים הן מקור הסיבה? למי כן מומלץ לעבור בדיקה זו? אבא שלי בעל כולסטרול גבוה כבד שומני וסכרת גבולי ושמן כמובן הרופא שלו סירבה לשלוח אותו לבדיקת הומוציסטאין. למה? תודה מראש, אודה על תשובה כנה נטולת חישובי אינטרסים כלשהם...:) נירית פרידלנדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומוציסטאין - האמת
ד``ר רפי ביצור11/10/2008אני מאד שמח על השאלה, שכן כך ניתנת לי ההזדמנות להסביר את ההבדל בין רפואה המבוססת על עדויות מחקריות ל"רפואה" המבוססת על טרנדים ואופנות.
לפני כעשור הראו מס' מחקרים קטנים שיש קשר סטטיסטי בין רמת הומוציסטאין בדם לבין הסיכון ללקות במחלת לב, ושמתן ויטמינים מקבוצה B מוריד רמות הומוציסטאין בדם. קשר סיבתי לא הוכח (אם כי הרבה דוקטורטים נעשו בניסיון להוכיח קשר כזה), ומה שיותר חשוב – לא הוכח שמתן ויטמינים אלה מקטין את הסיכון ללקות במחלת לב.
רשויות הבריאות (בכל העולם!) לא אימצו את הבדיקה, ואף גוף רפואי לא המליץ לבצע אותה, בהיעדר הוכחות ליעילותה. כל זה לא הפריע לעיתונות לחגוג ולציבור לדרוש את הבדיקה, כי מה יותר סקסי מבדיקה (לא יקרה, אגב) המראה סיכון ומטיפול "טבעי" המוריד (לכאורה!) את הסיכון?
אלא שמחקרים גדולים יותר הראו את האמת העגומה – הומוציסטאין הנו גורם סיכון חלש ביותר, ומה שיותר חשוב- בכל המחקרים שבדקו מתן ויטמינים מקבוצה B הם נכשלו כשלון חרוץ בהורדת הסיכון לחלות במחלת לב. זה כבר הרבה פחות סקסי, ולכן לא פורסם בעיתונות.
לכן, הרופאה של אביך צודקת לחלוטין שהבדיקה מיותרת, ואינה תורמת דבר לבריאותו.
אני בטוח שהרופאה המליצה לאביך לרדת במשקל, לשמור על תזונה דלת פחמימות ולעסוק בפעילות גופנית. זה הרבה יותר קשה מלקחת כדור ויטמינים, אבל הרבה יותר חשוב לשמירה על בריאותו ולהקטנת הסיכון למחלת לב. יתכן והרופאה גם המליצה לאביך לקחת תרופות להורדת רמת הכולסטרול, ואולי גם תרופות נוספות. זה אולי לא "טבעי" אבל עובד במה שחשוב באמת – הקטנת הסיכון ללקות במחלת לב.
וגילוי נאות – תשובה זו נגועה בהחלט באינטרס. האינטרס לשמור על בריאותם של הנמצאים בסיכון ללקות במחלת לב.
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומוציסטאין
נירית פרידלנד12/10/2008אני מאוד מודה לך ד"ר, על תשובתך המפורטת. אכן צדקת הרופאה המליצה לו לקחת כדורים נגד כולסטרול נגד סכרת ונגד לחץ דם (למרות שהלחץ דם היה תקין ...) כעבור מספר ימים אבא שלי החל לסבול מכאבים נוראים ברגליים ולא היה מסוגל לכתוב עם היד. לאחר שהפסיק עם כל הכדורים המצב הסתדר. בכל אופן קראתי את הספר כל מה שהרופא שלך לא יודע על רפואה תזונתית עלול להרוג אותך ויצאתי לאחר תשובתך קצת מבולבלת. האם לא יתכן שהומוציסטאין זה יימצא מתישהו (שכן מחקרים נעשים כל הזמן ולא תמיד נמצאת ההוכחה מיד ) בעתיד בעל קשר מובהק, ולו רק בשל הסיכוי הזה לא שווה לטפל בו? שוב תודה רבה מראש, לילה טוב, נירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנירית
ד``ר רפי ביצור13/10/20081) את הספר איני מכיר, אך יש כמה אפשרויות - יתכן שהספר נכתב עוד טרם המחקרים שהוכיחו שהטיפול בויטמינים נמצא לא יעיל, אך מה שיותר סביר - יתכן ו"מה שתזונאי התקשורת שלך חושב שהוא יודע על רפואה יכול להעשיר אותו ולהרוג אותך". רבים מכותבי ספרי ה"רפואה" הפופולרים אינם מבדילים בין קשר סטטיסטי לקשר סיבתי, וממהרים לעשות את הקפיצה (המוטעית!) בין ממצאי מעבדה או ממצאים אפידמיולוגיים ליעילות קלינית. לצערי, רבים גם הרופאים העושים טעות זו. גוף האדם מורכב הרבה יותר מה שנדמה לנו, ובית הקברות לטיפולים מלא בתרופות, תוספים, ושאר ירקות שנדמה היה שאין טובים מהם עד שבדקו אם הם באמת עובדים.
2) מה יהיה בעתיד - איני יודע, ויתכן שיסתבר שמתן מינון אחר של ויטמינים, סוג אחר של טיפול או מתן הטיפול לסוג מסויים של חולים יכול לעזור. מאחר ואיני יודע מה יהיה בעתיד, אני מעדיף לא להמר ולטפל באותם אמצעים שנבדקו ונמצאו יעילים. לגבי ויטמינים - כפי שאמר דן בן אמוץ: ירצו - יאכלו, לא ירצו - לא יאכלו...
3) לגבי התרופות - איני יודע מה התרופות שקיבל אביך, אבל אני מניח שהוא קיבל סימבסטטין (שיתכן וגרם לכאבי השרירים), אספירין, גלוקופאז' ותרופה ללחץ דם ממשפחת מעכבי ACE (שניתנה, יתכן, בגלל לחץ דם תקין לכאורה אך גבוה עבור חולה סוכרת או בגלל ממצא של הפרשת חלבון בשתן). אם אלה התרופות - יש בהן היגיון רב ותועלת מוכחת, ואם אחת מהן גרמה לתופעת לוואי ניתן למצוא לה, ברוב המקרים, תחליף יעיל.
4) האם זה מקרה שלא התייחסת לנושא של אורח החיים, דהיינו תזונה מתאימה, ירידה במשקל ופעילות גופנית? אני מניח שהרופאה דיברה על כך, אבל רובנו מעדיפים להדחיק את מה שהכי יעיל אבל הכי קשה לביצוע...
חג שמח ושנה בריאה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה-ממש לא במקרה.
נירית פרידלנד14/10/2008ד"ר רפי ביצור שלום, א. קיבלתי. אמנם הרבה חומר למחשבה בעיקר כי אני מתחילה לימודי נטורופתיה ונושא אמינות המחקרים המבססים תאוריות שלמות היא מאוד מאוד חשובה לי.כן הייתי רוצה לדעת שמה שאלמד הוא מעוגן ויציב ולא בניינים שנבנים על יסודות רעועים.\ ב. כנראה שאלו סוג התרופות שאבי קיבל אני לא ממש יודעת אך מתארת לעצמי. כרגע הוא לא לוקח ואני לא יודעת באמת מה לייעץ לו (שלחתי אותו למרפא סיני שנתן צמחי מרפא) ג. ממש לא במקרה. ומכאן הזעם שלי על הרופאים. לתת מרשם ולשלוח את החולה לדרכו זו ממש לא הדרך. זה מה שהרופאה עשתה כולל יש לציין הפניה לדיאטנית. אני חושבת ועל כן מעריכה אותך מאוד על כך שהינך מיחס חשיבות קריטית לנושא התזונה והספורט. זאת הרופאה לא הקפידה לומר ואף לדרוש ממנו כדי שיבין עד כמה חמור מצבו ( יש לו כבד שומני) חג שמח, בריאות טובה, נירית פרידלנדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)