כולסטרול גבוה האם ניתן להורידו ללא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה האם ניתן להורידו ללא
    boni007
    16/10/2008

תרופות ? אינני מעוניינת לקחת תרופות ,האם ישנם מזונות או אמצעים טבעיים אחרים שניתן להעזר בהם? אני צמחונית שנים רבות , עוסקת בספורט , אוכלת מאוזן , ובכל זאת יש לי כולסטרול גבוה, כמו כן נאמר לי שיש לי חוסר בויטמין די משום שאני לוקחת תרופה בשם אלטרוקסין . תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הורדת רמת הכולסטרול

ד``ר רפי ביצור
    16/10/2008

הצורך בטיפול תרופתי להורדת רמת הכולסטרול נגזר מהערכת הסיכול הכולל לפתח מחלת לב. בשאלתך חסרים נתונים רבים, כגון גילך, עישון, לחץ הדם, נוכחות סוכרת ומחלת לב ועוד. ללא נתונים אלה לא אוכל להתייחס לרמת הכולסטרול (שגם אותה לא פירטת).
    ככלל, אין מזונות או תוספים המורידים את רמת הכולסטרול. דיאטה דלה בכולסטרול, שומן רווי ושומני טרנס, בשילוב פעילות גופנית אירובית, מסייעים להורדת רמת הכולסטרול (אם כי בדרך כלל לא במידה רבה). אם רמת הכולסטרול נשארת גבוהה מהערך הרצוי לפי הערכת הסיכון למחלת לב, יש מקום לשקול טיפול תרופתי.
    אין קשר בין חוסר ויטמין D לטיפול באלתרוקסין. אם תפקודי התריס אינם מאוזנים, זה יכול לתרום לעליית הכולסטרול.
    אם את צמחונית, חשוב גם לבדוק את רמת ויטמין B12 (ללא קשר לכולסטרול).

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך להלן התשובות

boni007
    16/10/2008

אני בת 57 , אינני מעשנת ,אינני אוכלת שומנים מהחי בלאו הכי אני צמחונית, אין לי לחץ דם גבוה, או מחלות לב, אינני מעשנת , ועוסקת בספורט באופן קבוע. רופאת המשפחה הסבירה לי שמאחר ואני לוקחת אלטרוקסין זו הסיבה שיש לי מחסור בסידן. אין לי בלוטת תריס ולכן אני לוקחת אלטרוקסין בקביעות. תודה על תשובתך ומקווה שננתי כאן יותר פרטים . חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבוני

ד``ר רפי ביצור
    17/10/2008

1) במגבלות היעוץ האינטרנטי, נראה שהסיכון שלך ללקות במחלת לב אינו גבוה. במקרים כאלה רצוי שרמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) תהיה פחות מ- 160. אם היא גבוהה מכך - יש מקום לשקול טיפול תרופתי.
    2) שוב - אין קשר בין הטיפול באלתרוקסין לבין מחסור בסידן או בויטמין D. אם עברת ניתוח להוצאת בלוטת התריס, ובניתוח זה הוצאו בטעות כל 4 בלוטות יותרת התריס (פאראתירואיד) - זה יכול להסביר ירידה ברמת הסידן (אך לא בויטמין D). בכל מקרה -אין קשר בין כל אלה לבין רמת הכולסטרול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההבהרה חג שמח

boni007
    18/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו