מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היפרכולסטרולמיה בגיל צעיראורלי23/11/2008
שלום, בעלי בן 32. מזה כשנתיים במעקב ליפידים בדם עקב גילוי היפרכולסטרולמיה. ערכי הכולסטרול היו 230-260 ללא סטאטין, ירדו ל-220 עם מינון 40 מ"ג. רק אחרי מינון 50 מ"ג סימבקור הערך ירד ל-169. ערכים נוספים (עם מינון 50 מ"ג סימבקור): LDL - 169 HDL - 38.7 טריגליצרידים - 72 דיאטה ופעילות גופנית לא עזרו להורדת הכולסטרול (הוא הוריד 15 ק"ג ממשקלו וגם זה לא עזר). יש לציין שגם לאחיו יש כולסטרול גבוה. האם יש דרך כלשהי להקטין את המינון? האם יש תרופה עם פחות תופעות לוואי שמותאמת יותר לנטילה במשך שנים רבות? האם יש מקום לביצוע CT אנגיו והאם זה יהווה אינדיקציה למינון התרופה שיש ליטול? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בר
ד''ר אבישי אליס23/11/2008נראה לי שבלבלת מעט את הערכים
מה רמת ה LDL טרם טיפול ומה היא על טיפול ב סימבקור 50 מג
בהנחה שרמת ה LDL 169 על טיפול בסימבקור 50 מג ושגם לאחיו יש היפרכולסטרולמיה
נראה שמדובר בהיפרכולסטרולמיה משפחתית
כדאי גם לדעת על תחלואה של מחלות לב וכלי דם במשפחה
להערכתי, בהנחות שעשיתי אין להקטין מינון ואולי אפילו להעלותו או לעבור לסטטינים פוטנטיים יותר
כליפיטור או קרסטור ובהמשך האם לשלב תרופה נוספת
לא ציינת תופעות לוואי -כך שלא ברור למה את מתכוונת ואין מידע על תופעות לוואי בשימוש ממושך למעט הירידה בתחלואה ותמותה
הייתי מתרכז כרגע באיזון שומני הדם, כשה CT לא יתרום הרבה , היות וישנה אינדיקציה וצורך בהמשך טיפול כפי שפרטתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ותיקון הנתונים
אורלי23/11/2008אני אכן בלבלתי את הערכים: ערכים לפני התחלת טיפול: LDL - 175-205 HDL - 37.1-42.7 כולסטרול - 233-267 טריגליצרידים - 95-138 ערכים לאחר נטילת 40 מ"ג סימבקור: LDL - 149 HDL - 43.2 כולסטרול - 218 טריגליצרידים - 129 ערכים לאחר הגדלת המינון ל-50 מ"ג: LDL - 116 HDL - 38.7 כולסטרול - 169 טריגליצרידים - 72 לא ידוע על מחלות לב בגיל צעיר במשפחה. היה התקף לב לב לאחד הסבים בגיל 60. לאמא יש סכרת סוג 2. האם נתונים אלה משנים את המלצותיך (האם עדין אין מקום ל-CT אנגיו)? האם אין סכנה בנטילת סטטינים במשך שנים רבות? שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דר אליס24/11/2008הערכים שציינת טובים איני רואה צורך ב CT אנגיו - הטיפול הוא שחשוב אני שלעצמי לא הייתי מסתבך במינון של 50 מג ולוקח כדור של 80 מג זה נוח יותר ויעיל יותר אין כל סכנה בסטטינים, נהפוך הוא!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)