השפעת אכילת בשר אדום על התקפי לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת אכילת בשר אדום על התקפי לב
    שירי הרוש
    09/12/2008

שלום רב פרופסור. האם צריכה מוגברת של בשר אדום ואיברים פנימיים משפיעים על המצב הבריאותי של האדם? והאם הם עלולים לגרום להתקף לב? אני עושה עבודת מחקר על הקשר בין תזונה להתקפי לב. אשמח מאוד אם תוכל להפנות אותי לספרות מקצועית שבו אוכל לקבל מידע על הקשר בין צריכת בשר אדום על התקפי לב. המרצה שלי טוען שאין קשר והוא רוצה הוכחה... אשמח מאוד אם תעזור לי תודה שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשירי

ד``ר רפי ביצור
    10/12/2008

קשה מאד לבודד השפעה של מרכיב אחד במזון על הסיכון להתקפי לב. למשל: בד"כ אלה הממעטים לאכול בשר אדום נוטים גם לאכול יותר פירות וירקות, לעסוק יותר בפעילות גופנית, לעשן פחות, ובכלל להיות מודעים יותר לאורח חיים בריא ולחשיבות מעקב רפואי וטיפול בגורמי הסיכון. מה מכל אלה הוא החשוב יותר? קשה לדעת.

יש מחקרים שהצביעו על קשר בין צריכת בשר אדום לסיכון, כמו למשל:
    European Journal of Clinical Nutrition (2008) 62, 171–177
    American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 82, No. 6, 1169-1177, December 2005
    American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 70, No. 6, 1001-1008, December 1999
    ועוד.

מחקרים אחרים הצביעו על כך שדווקא צריכה מוגברת של שומני טראנס (שומנים שמקורם מן הצומח ועברו עיבוד) מסוכנת יותר:

N Engl J Med 2006;354:1601-13.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו