רמת כולסטרול ובדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמת כולסטרול ובדיקות דם
    אריקו
    10/12/2008

שלום רב, להלן תוצאות בדיקה אחרונה מ-השבוע: mg/dl 235 CHOLESTEROL mg/dl 51 CHOLESTEROL- HDL mg/dl 151.2 CHOLESTEROL-LDL calc TRIGLYCERIDES- 170 בדיקות קודמות של כולסטרול, שנעשו ב- לפני חצי שנה mg/dl 207 CHOLESTEROL mg/dl 45 CHOLESTEROL- HDL mg/dl 141 CHOLESTEROL-LDL calc TRIGLYCERIDES- 99 בין שתי הבדיקות ירדתי במשקל כ15 ק"ג . הפסקתי לאכול בשר אדום או מעובד וגבינות שמנות. אני עדיין סובל בעודף משקל אבל לא משהו נורא . אני בן 30 סובל בחצי שנה האחרונה ממתח רב (חרדות) - מטופל בכדורים. האיך יתכן שאחרי הירידה במשקל והשמירה על אוכל ללא כולסטרול התוצאות הראו הפוך והאם זה מעיד על משהו. מה עלי לעשות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רמת כולסטרול ובדיקות דם

הוספת תגובה

• לאריקו

ד``ר רפי ביצור
    11/12/2008

מה שאתה מתאר הוא מאד אופייני למטופלים רבים - דיאטה מביאה לירידה בטריגליצרידים אך לא ב- LDL. דבר זה נובע מכך שרים מאתנו הם טיפוסים "יצרניים", בהם עיקר הכולסטרול העודף מיוצר בכבד, והתזונה אינה משפיעה הרבה. אם אינך עוסק בפעילות גופנית - חשוב להוסיף גם מרכיב זה לשינוי באורח חיים. חשוב לציין ששינויים באורח החיים משפיעים לטובה על בריאותך הכללית ועל בריאות לבך בפרט, גם אם אין ירידה בכולסטרול, ולכן מומלץ להתמיד בהם.
    חסרים לי נתונים רבים כדי לדעת כיצד להתייחס לרמת ה- LDL אצלך (למשל: האם אתה סובל ממחלת לב או כלי דם? יתר לחץ דם? סוכרת? האם אתה מעשן? האם יש במשפחתך היסטוריה של מחלת לב בגיל צעיר?). בהנחה ואין שום גורם סיכון אחר - רמת ה- LDL אצלך גבולית, ויש צורך בהערכה לא אינטרנטית כדי לקבוע אם יש צורך בטיפול תרופתי.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו