הומוציאסטין = רוצח ?!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הומוציאסטין = רוצח ?!
    משה
    21/12/2008

רק לאחרונה נודע לי מחיפוש רב באינטרנט בנושא כולסטרול ,ליפדים ותוספים שיכולים לבוא בחשבון כמו ניאצין עם תופעת הבעירה שאותו אני לוקח כבר זמן מה במינון של 250 מ"ג ליום , על הרוצח שנקרא הומוציאסטין שמיוצר מחומת האמינו שנמצאת בחלבונים שנקרית מתיונין. זה זמן רב ,אני לוקח מיתיונין במינון של 1 גרם ליום לשיפור מצב רוח ונגד דיכאון . עכשיו אני מודאג מהסיכון שהוא עלול לגרום ? שאלתי : מדוע רפאים כמו גסטרו ואפילו רופא משפחה לא מוכנים לתת לי בדיקה להומוצאסטין בדם (אני מכבי)? יש לי גורמי סיכון ואחד מהם הוא תורשתי , אבי סבל מטרשת עורקים ,לחץ דם,עישון ועוד. כרגע אני מטופל בסימבסטטין 10 מ"ג ליום והוא איזן לי את ה-LDL לרמה של 100 . כעת ,אני עובד על שאיפה לעלות את ה-HDL שהוא כרגע בסביבות 36 . טריגיליצירידים 150-160 בערך . אני לא מעשן ואין לי לחץ דם גבוה . סובל מעט מעודף משקל (3-4 ק"ג) . שאלה נוספת : אם אחד הפתרונות לרמות גבוהות של הומוציאסטיןבדם אצל חלק נכבד מהאוכלסייה בארץ ובעולם , מדוע לא ממליצים לאנשים להשתמש בתוסף וויטמין B-6 B-9 B-12 או בקיצור ב-B COMP שמחירו בשוק התוספים לא יותר מ-5$ לחודש( !!! ) ??????? ושאלה אחרונה : אני אוהב בשר ,פעמייםבשבוע אני אוכל ארוחות בשרית (בשר בקר עם מעט שומן ופעם ב-10 ימים אני נוהג לאכול סטייק אנטריקוט 250 גרם? במשך השבוע אני אוכל פעם ביום בערב בדרך כלל 2-3 שיפודי פרגיות על האש. האם לדעתך אני מגזים ? שבוע טוב וחג אורים שמח לכולם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הומוציאסטין = רוצח ?!

הוספת תגובה

• הומוציסטאין - הוא זכאי!

ד``ר רפי ביצור
    21/12/2008

1) כבר עניתי על שאלה זו, אבל מאחר והיא נשאלת שוב ושוב - אענה שנית בהרחבה. לפני כעשור הראו מס' מחקרים קטנים שיש קשר סטטיסטי בין רמת הומוציסטאין בדם לבין הסיכון ללקות במחלת לב, ושמתן ויטמינים מקבוצה B מוריד רמות הומוציסטאין בדם. קשר סיבתי לא הוכח (אם כי הרבה דוקטורטים נעשו בניסיון להוכיח קשר כזה), ומה שיותר חשוב – לא הוכח שמתן ויטמינים אלה מקטין את הסיכון ללקות במחלת לב.
    רשויות הבריאות (בכל העולם!) לא אימצו את הבדיקה, ואף גוף רפואי לא המליץ לבצע אותה, בהיעדר הוכחות ליעילותה. כל זה לא הפריע לעיתונות לחגוג ולציבור לדרוש את הבדיקה, כי מה יותר סקסי מבדיקה (לא יקרה, אגב) המראה סיכון ומטיפול "טבעי" המוריד (לכאורה!) את הסיכון?
    אלא שמחקרים גדולים יותר הראו את האמת העגומה – הומוציסטאין הנו גורם סיכון חלש ביותר, ומה שיותר חשוב- בכל המחקרים שבדקו מתן ויטמינים מקבוצה B הם נכשלו כשלון חרוץ בהורדת הסיכון לחלות במחלת לב. זה כבר הרבה פחות סקסי, ולכן לא פורסם בעיתונות.
    לכן, הרופא שלך צודק בכך שאינו מפנה אותך לבדיקה מיותרת.
    2) ניאצין במינון של 250 מ"ג אינו צפוי להראות השפעה משמעותית על ערכי ה- HDL. לכך נחוצים מיננים של פי 4-8. תופעת הלוואי של הבעירה היא מאד נפוצה במינונים אלה, ולכן, אם יש צורך בתרופה, ניתן לתת את הניאצין EXTENDED RELEASE, שהוא תרופת מרשם העומדת להגיע לארץ.
    3) לגבי צריכת הבשר שציינת - בתיאבון!

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתם,בנימה זו אני תוהה(שלא מן הענין)

אלי כץ
    27/11/2012

עד כמה סקסים אם בכלל הם העינויים שעוברות חיות המעבדה על מנת ליצור דוקטורטים אלו או אחרים ומתי סטודנטים וחוקרים איקוויזיטורים של חיות יהיו לא סקסים בעליל עד כדי השקעה רצינית ומיידית במציאת תחלופות ועקירת הנוהג מן השורש. נקווה לטוב. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו