תודה, בהמשך לפנייתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה, בהמשך לפנייתי
    אירית
    06/01/2009

שלום ותודה טרם קבלתי תוצאת TSH.אני בת 57.ערכי הכולסטרול שלי גבוהים מאז ומתמיד אך HDL גם כן. טופלתי בסימבאסטטין ולחילופין ליפיטור ללא הצלחה מרשימה מדי ולכן ניסיתי את דיאטת אטקינס למשך תקופה בת חודש ימים.אמנם הורדתי משקל וכל יתר הבדיקות מצויינות למעט החריגה בכולסטרול.ניזונתי מכמות חלבוןנים גבוהה ושומן רווי בכלל אך ללא פחמימות, בן זוגי שלא סובל מחוסר תפקוד בלוטת תריס הצליח להוריד רמות של סוכר ושומנים בדם באחוזים ניכרים.לשאלתך, אין הסטוריה משפחתית של מחלות לב אלא שומנים גבוהים בדם אצל אמא, וכן, אני קצת מעשנת.האם לדעתך הפחתה משמעותית של שומן מהחי וביצים עשויים להוריד את הרמה של LDL וכולסטרול כללי? תודה אירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תודה, בהמשך לפנייתי

הוספת תגובה

• לאירית

ד``ר רפי ביצור
    07/01/2009

ראשית - מומלץ בחום להפסיק לעשן. זה אמנם לא ישנה את ערכי הכולסטרול אבל יוריד את הסיכון לחלות במחלת לב, סרטן הריאות וסרטנים אחרים, מחלת ריאות חסימתית ועוד מרעין בישין.
    שנית - אם תפקודי התריס אינם מאוזנים - מומלץ לאזנם.
    שלישית - יש לבצע הערכה לא אינטרנטית של הסיכון למחלת לב, כמו גם לעבור על התוצאות שהיו עם התרופות שקיבלת (ובמינונים שקיבלת). דיאטה כמו שתיארת עשויה להוריד את ערכי הכולסטרול, אך בד"כ לא במידה רבה.

אחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו