כלורסטרול מוגבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלורסטרול מוגבר
    ענת
    08/01/2009

אני בסביבות גיל ה-50, לאחרונה, תקופה ארוכה אני לא מאוזנת ברמת הכלורסטרול: .266.1, LDL- 151.6, HDL- 99, פוטסיום - 5.7. GOT- 34, GPT - 39 , GGT-40. קיבלתי בעבר מרופא המשפחה סימבסטטין, פרבסטטין = וחטפתי כאבי תופת בשרירים. איזה כדורים היום ניתן לקבל להורדת כלורסטרול שאינם גורמים לכאבי שרירים. (שמעתי שכדור ליפידור הוא טוב. האם לא גורם לכאבים ומוריד דראסטי את פרופיל השומנים??) . אודה על תשובתכם בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלורסטרול מוגבר

הוספת תגובה

• תוספת....

ענת
    08/01/2009

ישנן עוד 2 תשובות שפספסתי ולא עדכנתי אותכם. ובכן: TSH - 5.90( מטופלת באלטרוקצין ) וכמוכן תוצאת בדיקת ויטמין D25-OH - 41.0= עתה שקיבלתם תמונה כללית , מעניין תגובתכם ותודה מקרב לב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנטע

ד``ר רפי ביצור
    08/01/2009

בשאלתך חסרים נתונים רבים (האם את סובלת מיתר לחץ דם או סוכרת? מעשנת? סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר? ועוד). לאור זאת, ובמגבלות היעוץ האינטרנטי, אענה באופן כללי:
    1. נראה שתפקודי התריס אינם מאוזנים באופן אופטימלי, ויתכן שיש מקום (בהתייעצות עם רופא המשפחה או אנדוקרינולוג) להעלות את מינון האלתרוקסין.
    2. אם אין כל גורמי סיכון נוספים, רמת LDL של 151 בנוכחות רמת HDL מצוינת של 99 היא גבולית, ולא בטוח שמחייבת טיפול - להחלטה דרוש יעוץ לא אינטרנטי להערכת הסיכון למחלת לב והחלטה על טיפול בהתאם.
    3. במידה ויש צורך בטיפול, ליפיטור וקרסטור עשויים לעזור, אם כי גם הם עלולים לגרום לכאבי שרירים. אם פיתחת כאבי שרירים בזמן טיפול בסימבסטטין ופרבסטטין, עדיין יתכן שלא יהיו כאבים עם תרופות אחרות.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתגובתך

ענת
    08/01/2009

ערב טוב. תחילה אני הוקסמתי מהפירוט תשובתך, יישר כח. לגבי הסטוריה משפחתית: כן. אמי ז"ל סבלה מהלב בגילי ונפטרה לאחר מכן, אני כעת התחלתי לסבול מהפרעת קצב, אך העניין בעיצומו ,בטפול ובמעקב (הולטר לב הראה: פעימות מוקדמות עליתיות וחדריות). תודה על עזרתך הרבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו