כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול
    אריה
    20/01/2009

שלום יש לי שאלה בנושא הכולסטרול. אבא שלי בן 49, מעשן קופסא ליום וסובל מעודף משקל. הקולסטרול שלו עלה לאחרונה ל 270 ה LDL שלו קצת גבוה וה HDL קצת נמוך . רופאת המשפחה שלו מתעקשת לא לתת לו סטטנים אלה רק שמן דגים וזאת בגלל שלפני 6 שנים הוא סבל מטראומה קשה של הכבד (הפטיטס B) שעליה הוא התגבר בינתיים לחלוטין. החשש שלי שעד שהיא תתעור אבא יעבור התקף חלילה שכן הוא בקבוצת סיכון גבוהה. הוא ניסה גם לקבל 100 מ"ג אספירין פעם ביום אך זה עשה לו כאבי ראש קשים וכאבי בטן (סובל מבקע סרעפתי- מקבל לוסק) בבקשה ענו לי האם הרופאה צודקת לגבי הסטטנים שכן הכבד כיום מתפקד באופן נורמאלי לחלוטין תודה אריה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• לאריה

ד``ר רפי ביצור
    21/01/2009

מאחר ולא בדקתי את אביך ואין לי את כל הנתונים, אוכל לענות רק תשובה כללית.
    1. הדבר הראשון שעל אביך לעשות הוא להפסיק לעשן, ויפה שעה אחת קודם.
    2. חשוב גם לשמור על משקל גוף תקין ולעסוק בפעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).
    3. לגבי סטטינים - אם אביך במצב בריאותי טוב, תפקודי הכבד אינם מופרעים במידה קשה מאד וההפטיטיס אינה פעילה - אין מניעה לתת סטטינים, אם יש צורך בהם. יש, כמובן, לעקוב אחר תפקודי הכבד בזמן הטיפול.
    4. שמן דגים אינו מביא לירידה בערכי הכולסטרול ה"רע" (LDL). אם לאביך יש רמות גבוהות של טריגליצרידים - שמן דגים עשוי לעזור לבעיה זאת.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו