מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטרול ושומנים בגיל צעירשחר24/01/2009
שלום, אני בחורה בת 24 סה"כ וכבר יש לי נטייה לכולסטרול. דבר זה מדאיג אותי מאחר ואני טיפוס לחוץ וחרד וויש לנו היסטוריה משפחתית עשירה של מחלות לב. אבי נפטר בגיל 40 מהתקף לב. Cholesterol,Total 183.6 mg/dL 107-200 (......*..) Triglycerides 186.6 mg/dL 3-200 (.......*.) HDL Cholesterol 37 mg/dL 45-65 *(.........) LDL Cholesterol 109 mg/dL הלחץ דם לרוב תקין. מה עליי לעשות? האם זה נורא? חשוב לציין שאני בקושי אוכלת גבינה צהובה,בשרים ושאר דברים עם כולסטרול ושומנים.. אומגה 3 יכול לעזור? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשחר
ד``ר רפי ביצור25/01/2009בהיעדר נתונים מלאים, אוכל לתת רק תשובה כללית.
1. רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) אצלך תקינה.
2. רמת הטריגליצרידים מעט גבוהה, ורמת הכולסטרול ה"טוב" נמוכה משמעותית לאישה צעירה. הטיפול במצב זה מתבסס בראש ובראשונה על שינוי אורח החיים - הקפדה על תזונה נכונה (ובמקרה זה דווקא דלת פחמימות ולאו דווקא שומנים), משקל גוף תקין ופעילות גופנית אירובית סדירה. מומלץ בחום לפנות לתזונאי/ת ולהתחיל בפעילות גופנית לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה. כמובן שאם את מעשנת - מומלץ בחום להפסיק ויפה שעה אחת קודם.
3. אומגה 3 עשוי לעזור, אם כי יש בד"כ צורך במינונים גבוהים למדי (2-4 גרם ליום).
4. במידה ואמצעים אלה לא יעזרו, ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
5. מה פירוש "לחץ הדם לרוב תקין"? חשוב לוודא שאין גורמי סיכון נוספים, ובעיקר לבדוק את לחץ הדם ורמת הסוכר. שינוי אורח החיים כפי שכתבתי קודם יסייע גם באיזון גורמי סיכון אלה.
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)