חולה קרוהן עם טריגליצרידים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולה קרוהן עם טריגליצרידים.
    אילן
    05/02/2009

שלום לפני כמה שנים עברתי ניתוח על רקע מחלת קרוהן ומאז יש לי טריגליצרידים גבוהים שנעים בין 250 עד קרוב ל 400 . כמו כן יש לי מאז גם תפקודי כבד קצת גבוהים. כולסטרול מאוד נמוך וזה בגלל שאני מאבד הרבה מלחי מרה מאז הניתוח. יש לציין שלפני הניתוח כל הבדיקות שלי היו בסדר . אני בגובה של 1.66 מטר ושוקל עד ל 59 ק"ג. מאחר ובזמן האחרון התחלתי להילחץ מהנושא נסייתי לרדת משקל מאחר ולפני הניתוח הייתי לא יותר מ 53 ק"ג. כמו כן רופא הגסטרו שלי אומר שברמות של הטריגליצרידים שלי אין סכנה בהתפתחות של ססכנה לאירוע מוחי או לב. כמו כן רופא פנימי ממרפאה מטבולית המליץ לי לקחת 4 כדורים של אומגה שלוש ביום וזה בגלל התפקודי כבד שקצת גבוהים. האם אני צריך לדאוג כפי שהתחלתי בזמן האחרון מרמות הטריגליצרידים? כמו כן יש לי תחושה בזמן האחרון שקשה לי לחשוב באותה מידה של ערנות או אני נוטה לשכוח יותר דברים כאילו המוח סתום .האם טריגליצרידםי גבוהים יכולים לגרום בעיות בזיכרון או ערות חשיבה? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאילן

ד``ר רפי ביצור
    05/02/2009

המקרה שלך מורכב מכדי לתת תשובות חד משמעיות באינטרנט ללא בדיקה וללא שיהיו לי כל הנתונים.
    כעקרון, הטיפול התזונתי אצלך חייב ליישב בין מס' דברים שלא קל ליישב ביניהם - מצב תזונתי כללי, ספיגת קלוריות, אבות מזון וויטמינים שונים (לאור מחלת הקרוהן וכריתת המעי) מחד, ורמה גבוהה של טריגליצרידים מאידך. מומלץ בחום לפנות לתזונאי/ת מנוסה - אני מניח שבמחלקה הגסטרואנטרולוגית בה אתה מטופפל יש שרות כזה.
    אומגה 3 במינון שהומלץ לך יכול לסייע בהורדת רמת הטריגליצרידים.
    בהיעדר מידע על גורמי סיכון נוספים (רמת כולסטרול "רע" [LDL] ו"טוב" [HDL], רמת סוכר, לחץ דם, עישון, סיפור משמחתי ועוד) איני יכול לחוות דעה על מידת הסיכון שלך ללקות במחלת לב.
    טריגליצרידים באמה כזו אינם גורמים להפרעות זיכרון וחשיבה. מה רמת ויטמין B12 אצלך? האם נבדקה? חוסר בויטמין זה יכול לגרום לבעיות שהזכרת.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה.

אילן
    08/02/2009

בכל מקרה עקב אי ספיגת מלחי מרה הכולסטרול שלי מאוד נמוך בתחתית של הסקלה וכך גם הטוב והכולסטרול הרע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו