כולסטרול גבוה מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה מאוד
    רמי
    24/02/2009

שלום דר אני בן 35 דיי בריא למעט חרדות ודיכאון קל ומטופל בציפרלאקס . יש היסטוריה במשפחתי מחלות לב. אחי . שוקל כ 89 גובה 1.72 . ביצעתי בדיקות דם לאחרונה והנה התוצאות בעיקר הכולסטרול , כל שאר הערכים תקינים . BILIRUB. DIREC 0.08 MG/DL CHOLESTEROL 279.00 MG/DL HDL-CHOLEST. 59.02 MG/DL LDL-CHOLEST. 195.52 MG/DL שאלתי היא האם ניתן להוריד רמות גבוהות אלו ללא טיפול תרופתי (סטטינים) ? אני נוטה שלא לקחת סטטינים אך אולי אני טועה. תודה מראש רמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה מאוד

הוספת תגובה

• לרמי

ד``ר רפי ביצור
    24/02/2009

לא פירטת אם יש גורמי סיכון נוספים כעישון, יתר לחץ-דם, סוכרת ועוד.
    גם בהנחה שאין גורמי סיכון כאלה - ערך זה של כולסטרול "רע" (LDL) הנו גבוה ורצוי להורידו. לרוב, הורדה משמעותית של ערכי ה- LDL מצריכה שימוש בסטטין.
    אם אין גורמי סיכון נוספים, ולאור גילך הצעיר, ניתן לנסות שינוי באורח החיים (תזונה דלת שומן רווי ושומני טרנס, פעילות גופנית אירובית סדירה, הפסקת עישון) ולחזור על הבדיקות לאחר כ- 3 חודשים. אם יתמזל מזלך ויהיה שיפור משמעותי - ניתן יהיה להימנע מטיפול תרופתי - כל עוד תתמיד באורח החיים הבריא. במקרה הסביר יותר, לא יהיה שינוי משמעותי, וניתן יהיה להתחיל אז בטיפול התרופתי.
    אם יש גורמי סיכון נוספים - הייתי מתחיל בטיפול תרופתי ללא דיחוי.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדה דראסטית במשקל ופעילות אירובית

אהרון
    25/02/2009

תוריד באופן משמעותי את LDL. כדאי לנסות לפני שתכנס לברית עולם עם הסטטינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו