כיצד לשכנע את קופת החולים לספק איזי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד לשכנע את קופת החולים לספק איזי
    שושנית
    22/03/2009

כיצד "לשכנע" את קופת החולים לספק איזיטרול יחד עם סטטין? אני סובלת מהיפרכולסטרולומיה מזה כעשר שנים. טופלתי בעבר בליפיטור ורמת הכולסטרול התייצבה. אולם בהמשך סבלתי מאד מתופעת הלוואי של הסטטין - כאבי שרירים עזים - עד כדי ניטרול מעבודה ושכיבה במיטה. בהמלצת רופא מומחה לליפידים, ולאחר שערך נסיונות במספר תרופות במינונים שונים, הגיע הרופא המכובד למסקנה כי השילוב בין איזיטרול לסטטין יהיה השילוב המנצח עבורי.אולם קופת החולים שלי מערימה קשיים וטוענת כי אינני מתאימה להתוויות שנרשמו בסל התרופות של משרד הבריאות לקבלת איזיטרול. לא סבלתי מארוע לבבי (חס וחלילה) לא עברתי נתוח לב ואין לי היפרכולסטרוךומיה משפחתית על פי הגדרתם. (למרות שאבי נפטר מסיבוכים של סכרת ומחלת לב כתוצאה כנראה מכולסטרול גבוהה ובמשפחתי יש אנשים נוספים הסובלים מכולסטרול גבוה) בבדיקה שערכתי עלות תרופת ליפיטור במינון המתאים לערכי הכולסטרול שלי גבוהה מעלות תרופת איזיטרול ובכל זאת הקופה מסרבת לספק לי איזיטרול ומפנה אותי לרכוש אותו באופן פרטי בעלות של כ300 ש"ח לחודש. בנוסף אני נוטלת קו-אנזים Q10 שגם אותו אמי רוכשת באופן פרטי בעלות של כ200 ש"ח לחודש וגם אומגה 3 בעלות כספית נוספת. אולי יש למישהו עצה כיצד לשכנע את הקופה ב"דרכי נועם" כי תספק לי את התרופה על חשבונה? מאד מרגיז ומקומם לחשוב כמה כסף אנו משלמים עבור ביטוח הבריאות, הביטוח המשלים, המושלם, העדיף והמועדף ובסוטפו של יום אנו נדרשים לממן עלות תרופות יקרות מכיסנו בתוספת לכל הביטוחים שכאמור אינם "תופסים" במקרה זה. אשמח לשמוע דעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אזיטרול

ד''ר אבישי אליס
    22/03/2009

קואנזים Q10 אינו נחוץ ואין כל צורך ליטול\לרכוש אותו וכבר כך תחסכי סכום נכבד
    אין כל הוכחה קלינית ליעילותו ולצורך בו

באשר לאומגה 3 מדוע את נוטלת אותו ובאיזה מינון- יתכן וגם כאן נוכל לחסוך

קופת החולים צודקת בציטוט של סל הבריאות, אשמח לקבל ערכים וערכי מטרה של הליפידים
    בטרם נצא לקרב, שיתכן והוא מיותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו