כולסטרול גבוה, גלולות ועוד...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה, גלולות ועוד...
    דנה
    05/04/2009

לאור ערכי כולסטרול גבוהים שהתגלו בבדיקת דם שגרתית, החלפתי סוג גלולות מיסמין למינס,
    ואכן יש ירידה בכולסטרול אך עדיין ערכים גבוהים.

הומלץ לי להתחיל טיפול בסימבקור, האם גם עכשיו לאחר ש LDL ירד מ 250 ל 208 עדיין מומלץ להתחיל טיפול תרופתי?

להלן שאר התוצאות:

כולסטרול כללי 297
    LDL 208
    66 HDL
    טריגליצרידים 107

אני בת 26, משקל תקין (1.75 שוקלת 62 , BMI- 20)

ההמלצה לקחת סימבקור היא בגלל שלאבי היה התקף לב בסביבות גיל 50.
    המומחה שהתייעצתי איתו חושב שמדובר ב FH

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לדנה

ד``ר רפי ביצור
    06/04/2009

לאור ערכי LDL מעל 200 וסיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר לאביך, האפשרות של היפרכולסטרולמיה משפחתית סבירה מאד. במקרה כזה יש, אכן, צורך בטיפול בסטטינים כגון הסימבקור.
    לפני תחילת הטיפול הייתי מנסה להפסיק לחלוטין את הגלולות למניעת הריון מכל סוג שהוא ובודק שוב את רמת הכולסטרול. יתכן וללא גלולות הרמה תהיה כזו שלא תצריך טיפול תרופתי.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו