כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול
    גלית
    14/05/2009

שלום
    הכולסטרול שלי 289
    LDL 199
    HDL 59
    יש במשפחה כולסטרול סבתא אמא ואחות אני בת 42
    לאחרונה אני סובלת צלחצים בחזה מעין מועקה אבל לא תמידי האם יש קשר או האם אני ברמת סיכון
    גם לחץ הדם עלה לאחרונה 135/85 אני התחלתי עם נורמיטן
    האם אני חייבת להתחיל טיפול?? אני לפני בדיקת דופלקס עורקי כליה ..מה הרופא מחפש בבדיקה זו?ואיך נערכת הבדיקה האם היא חודרנית? בהרדמה?

אודה על תשובה - גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• לגלית

ד``ר רפי ביצור
    14/05/2009

1) ערכי הכולסטרול ה"רע" גבוהים, ויש להורידם. בד"כ יש צורך בטיפול תרופתי לשם כך, אולם לא אוכל להגיד בודאות על סמך מידע חלקי בלבד (האם יש מחלת לב לך או במשפחתך? האם יש סוכרת? האם את מעשנת? האם נעשה ניסיון לטיפול לא תרופתי? האם את לוקחת גלולות למניעת הריון? ועוד).
    2) תחושת המועקה בחזה דורשת התייחסות - מומלץ לפנות בהקדם לבדיקת רופא המשפחה שישקול את הצורך בבדיקת מאמץ ו/או בדיקות נוספות.
    3) דופלקס עורקי כליה הנה בדיקת אולטראסאונד המתבצעת כאשר מחפשים סיבה ללחץ דם גבוה. הבדיקה אינה פולשנית ואינה מבוצעת בהרדמה.

מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו