מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בסימבקוררפי07/06/2009
שלום, אני בן 37, ובריא בד"כ ללא צורך בתרופות מסוג כלשהו. לפני שלושת רבעי שנה בערך התברר שיש לי כולסטרול גבוה, ודיאטה לא עזרה לשינוי המצב (אני רזה, אבל למשפחה שלי יש נטיה לכולסטרול גבוה מצד האבא). החלטתי עם הרופא שכדאי לנסות להשתמש בתורפות, והוא נתן לי 20 מ"ג ליום של סימבאסטין לחודש. לקחתי את זה לפני שלושה חודשים, ועשיתי בדיקת דם לפני שבוע. הבדיקה הראתה שעדיין יש לי כולסטרול די גבוה החורג מהרמות הרצויות, אבל הנתון המפתיע ביותר היה עליה משמעותית ב ALT(GPT) שהבנתי שאלו אנזימי כבד. זה עלה מקצת פחות מ 40 ל 69. היום הייתי שוב אצל הרופא והוא נתן לי סימבקור 20 מ"ג לחודשיים עם בדיקת דם לעוד שבועיים. בהוראות של התרופה כתוב לא לקחת אותה אם יש עליה פתאומית ובלתי מוסברת באנזימי הכבד. האם עליי להיזהר בעקבות התוצאות של הבדיקה האחרונה ולא לקחת את התרופה ? ושאלה כללית יותר : האם תרופות מסוג זה גורמות לגוף לסמוך עליהן או מחלישות את סינון השומנים הרגיל כך שנוצר מצב שהן עוזרות אבל הגוף מחזיר לעצמו את השומנים מהר יותר בהיעדרן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפי לרפי
ד``ר רפי ביצור07/06/2009עליה מינימלית כזו ב- GPT אינה משמעותית. מכיוון שאתה סובל מרמה גבוהה של כולסטרול, וה- GPT הבסיסי הוא גבולי-גבוה, סביר להניח שיש לך כבד שומני המתאפיין בערכים מעט גבוהים של GPT עם עליות וירידות קלות במעקב. כבד שומני אינו סיבה להימנע מטיפול בסטטינים, אם יש בכך צורך.
גם אם העליה הקלה ב- GPT נגרמה עקב הסטטין, אין היא משמעותית ואין זו סיבה להפסיק את הטיפול אם יש בו צורך (ואין לי מספיק נתונים לקבוע אם יש בו צורך).
סטטינים כגון הסימבקור מקטינים את יצור הכולסטרול. אמנם הגוף מגיב בעליה מסוימת של ספיגת הכולסטרול מהמעי, אבל התוצאה נטו היא ירידה ברמת הכולסטרול. מה שחשוב יותר הוא שבאנשים עם סיכון גבוה ללקות במחלת לב, הטיפול בסטטינים מקטין את הסיכון במידה משמעותית.
מאחר והמלצות לטיפול אינן יכולות להינתן באינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול מתאים, ואם עדיין יהיו ספקות - ניתן לפנות לייעוץ מרפאת ליפידים. מס' הטלפון לקביעת תור במרפאת הליפידים בתל-השומר הוא 03-5304582.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מתי מומלץ לקחת את הכדור בזפיברט 400?
איזה טיפול ניתן כדי להוריד כולסטרול שלא יעלה HbA1c ?
ערכי בדיקת דם ורמות גבוהות של שומנים בדם
בדיקה מיפוי לב וצורך בצינתור
Bezafibrate 400 להורדת שומנים
ממצא של LBBB - שאלות
שומנים גבוהים בדם, כולסטרול תקין
למה יש התנגדות לניאצין
ליפיטור בזפיברט כולסטרול וטריגליצירידים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)



