שימוש בסימבקור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בסימבקור
    רפי ש.
    23/06/2009

אני בן 37, ושאלתי כאן בעבר על שימוש בתרופות להורדת כולסטרול. בקצרה המצב שלי הוא שאני רזה ובריא באופן כללי, אבל יש במשפחה שלי נטיה לכולסטרול גבוה (רשמתי בטעות שזה מצד האבא, אבל זה מצד האמא. התברר לי בינתיים שרבים מהדודים שלי מצד האם עברו התקפי לב, וגם אמא שלי עברה בינתיים התקף לב וניתוח מעקפים לפני כחודש). מבחינת השימוש בתרופות המצב הוא כזה : לפני מספר חודשים לקחתי סימבסטאטין 20 מ"ג לחודש. כחודשיים לאחר מכן הבדיקה הראתה שהטריגליצרידים השתפרו אבל עדיין מעל הטווח. אנזימי הכבד עלו ל 69. הרופא המליץ לקחת את אותו מינון (הפעם סימבקור) לחודשיים ולעשות בדיקת דם אחרי שבועיים. בדיקת הדם הראתה שאנזימי הכבד הם 43, ושכל השאר בסדר (כולסטרול 145, טריגליצרידים 180), ולכן הרופא החליט להוריד את המינון ל 10 מ"ג ולהמשיך בזה חודש אחד בלבד. יש לי שתי שאלות : האם מומלץ לקחת קו אנזים Q10 בגלל השימוש שלי בתרופות כאלה או שבגילי, מצבי, והיקף השימוש הנוכחי זה מיותר ? מה לגבי תוספי תזונה באופן כללי ? האם בגלל ההיסטוריה הרפואית הבעייתית מצד האמא שלי יש הגיון לקחת תרופות מהסוג הזה מתוך גישה של רפואה מונעת, ואם כן אז איך ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בסימבקור

הוספת תגובה

• מרפי ב. לרפי ש.

ד``ר רפי ביצור
    23/06/2009

1) כפי שכתבתי לך בעבר, העליה המינימלית באנזימי הכבד אינה משמעותית, אינה מעידה על נזק לכבד, ואינה סיבה להפסיק טיפול נחוץ או לשנות מינון מתאים. בהיעדר נתונים מלאים (האם יש מחלת לב? סוכרת? יתר ל"ד? עישון? מהם תפקודי התריס? מהו פרופיל השומנים המלא ללא טיפול ועם טיפול במינונים השונים? ועוד) לא אוכל להתייחס לצורך בטיפול בכלל ולמינון בפרט. תחושתי היא שעם סיפור משפחתי "כבד" של מחלת לב בגיל צעיר, יש הצדקה לטיפול, אולם דרושה הערכה מלאה ולא אינטרנטית של הסיכון לחלות במחלת לב. קיימים מקרים בהם לכאורה הסיכון נמוך (בעיקר בגלל גילו הצעיר של המטופל) אך הסיפור המשפחתי מרמז על סיכון גבוה משנדמה. במקרים כאלה אנו נעזרים לעתים בבדיקות נוספות להערכת הסיכון למחלת לב, ממנו נגזרים הצורך בטיפול ומידת האינטנסיביות שלו.
    2) ש היגיון ביולוגי מסויים במתן Q10 לחולים הסובלים מתופעות לוואי של סטטינים, אולם המידע המחקרי לגבי התועלת המעשית של התוסף - דל, וברובו לא הצליח להדגים תועלת. לגבי מניעת מחלות לב ויל"ד - המידע דל אף יותר. עם זאת - החיים האמיתיים חשובים יותר מתוצאות מחקר כזה או אחר, וניתן לנסות Q10. אם הוא עוזר - מה טוב, ואם לא - אינו מזיק. מינון של 100-200 מ"ג ליום הוא מינון מקובל, וככל הידוע אינו גורם לנזק.
    3) אין ולו תוסף אחד שהוכח כמפחית את הסיכון ללקות במחלת לב, פרט אולי לאומגה 3 באנשים שכבר יש להם מחלת לב. פיטוסטרולים יכולים לסייע מעט בהורדה של ערכי הכולסטרול. אנטי-אוקסידנטים כויטמין E, C ואחרים נבדקו במחקרים גדולים רבים, ובכולם נכשלו כשלון חרוץ, וכנ"ל חומצה פולית וויטמין B12. קצרה היריעה למנות את כל שאר התוספים, אבל השורה התחתונה - חבל על הכסף. אין תחליף לאורח חיים בריא (תזונה, פעילות גופנית והמנעות מעישון), ובמידת הצורך - סטטינים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו